VESTI FK Čukarički

Čukarički golovima Jankovića, Ivanovića i Spasojevića savladao Javor na Banovom brdu--

Čukarički golovima Jankovića, Ivanovića i Spasojevića savladao Javor na Banovom brdu

Čukarički - Javor 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 - Janković u 26, 2:0 - Ivanović u 50, 3:0 - Spasojević u 90+2. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Marko Delibašić. Pomoćnici: Svetozar Živin i Oliver Petrović. Žuti karton: Docić (Čukarički).

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Kovačević, Docić, Stevanović, Ivanović (od 70. Tomović), Badamosi (od 55. Endijae), Drezgić, Ovusu (od 76. Spasojević), Janković (od 55. Sisoko), Kovač (od 76. Petković).

JAVOR: Vulić, Nikolić, Gojković, Luković (od 86. Tanko), Dolmagić (od 69. Kempbel), Kopitović, Grabež, Gigić, Dukur (od 86. Eliomar), Tojčić (od 74. Đukić), Marčić (od 69. Đurić).

Produžio je Čukarički niz nepobedivosti u Super ligi Srbije, slavili su Brđani rutinski trijumf protiv Javora – 3:0, kojim su ponovo došli na deobu druge pozicije sa ekipom TSC-a. Belo-crni su poveli golom povratnika u startnu postavu Alekse Jankovića, koji je u 26. minutu iskoristio sjajno dodavanje Kovača, a u 50. minutu prelepim pogotkom sa 17 metara Đorđe Ivanović je podigao publiku na noge, a u drugom minutu nadoknade pogodio je i Spasojević posle odličnog centaršuta Endijaea.

Samo što je počeo meč, Javor je imao dobru priliku. Najpre je Gigić umakao odbrani Čukaričkog, u poslednji čas sustigao ga je Drezgić, gosti su dobili samo korner. Posle ubacivanja iz ugla lopta je došla do Gojkovića, koji je šutirao skoro iz mrtvog ugla, Belić je bio na oprezu, a potom je odbrana Brđana otklonila opasnost.

Mogao je Kovač bolje da reaguje u 12. minutu, imao je opciju da asistira nekom od saigrača, odlučio se za šut, izblokiran je, poa je njegov tim dobio samo korner. Ipak, Čukarički je poveo u 26. Minutu. Drezgić je poslao loptu duboko sa svoje polovine ka Badamosiju, ovaj je prosledio ka Kovaču, koji je uposlio Jankovića, a brzonogi vezista je preciznim udarcem iskosa sa leve strane savladao Vulića - 1:0.

Bio je Javor opasan pre, ali i posle vodećeg gola Brđana. Najbolju priliku za izjednačenje Ivanjičani su imali u finišu prvog poluvremena, tada je najpre Luković šutirao sa osam metara, Belić mu je maestralno odbranio udarac, lopta se odbila do Grabeža, a njegov udarac gotovo sa istog mesta sjajno je izblokirao Drezgić.

Odmah na startu drugog poluvremena opasno je zapretio Ivanović, njegov udarac sa 18 metara je bio vrlo dobar, ali je lopta otišla zamalo iznad prečke Javorovog gola. Ipak, u 50. minutu udarac Đorđa Ivanovića je bio savršen. Primio je iskusni vezista loptu posle dodavanja Ovusua skoro na istom mestu kao i prošli put, ovoga puta je to učinio izuzetno precizno, lopta je pogodila prečku i odbila se u mrežu Vulićevog gola – 2:0.

Bilo je potom mnogo lakše belo-crnima. Mogli su u 60. minutu i definitivno da reše pitanje pobednika, Docić je na 20 metara od gola natrčao na loptu, šutirao je iz prve i pogodio spoljni deo stative. Sedam minuta kasnije iskosa sa desne strane, sa desetak metara šutirao je Dolmagić, ali je Belić izbacio loptu u korner. Odmah posle ubacivanja iz ugla glavom je pokušao Dukur, ali je bio zamalo neprecizan.

Sjajnu priliku Čukarički je inmao u 73. minutu, bila je to akcija na ovom meču rezervista, Sisoko je odlično uposlio Endijaea, ali je Vulić pravovremeno istrčao i uspeo je da zaustavi neodlučnog Senegalca. Do kraja meča dobru priliku imao je još jedan rezervista Spasojević, ali je u toj situaciji odbrana Ivanjičana uspela da otkloni opasnost. Ipak, isti igrač se iskupio u drugom minutu nadoknade, kad je sjajno glavom zatresao mrežu rivala, posle centaršuta Endijaea - 3:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar