VESTI FK Čukarički

Čukarički golom Docića slavio u generalnoj proveri protiv Slaska--

Čukarički golom Docića slavio u generalnoj proveri protiv Slaska

Čukarički - Slask 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 - Docić iz jedanaesterca u 9. minutu. Stadion: ŽAK u Ljubljani. Gledalaca: 30. Sudija: Božo Kondič. Pomoćnici: Damjan Kos i Matej Birtič. Žuti karton: Vujadinović (Čukarički).

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Puškarić, Vujadinović, Roganović (od 80. Gašević), Docić, Mijailović, Kovač, Adžić (od 76. U. Miladinović), Ivanović, Spasojević.

SLASK: Szromnik, Končzkovski, Verdaska, Matsenko, Garsija, Liščžarž, Levkot, Hijek, Jastržembski, Samiek-Talar, Eksposito. Igrali su još: Burta, Švarc, Olsen, Matsenko, Bejger, Kintana, Žila, Ručovski.

Čukarički je slavio u generalnoj proveri pred početak sezone u kojoj će igrati na tri fronta. Brđani su u Ljubljani bili bolji od poljske ekipe Slask, dobru igru krunisali su golom kapitena Marka Docića sa bele tačke u devetom minutu, jedanaesterac je prethodno iznudio Đorđe Ivanović.

Već u drugom minutu Čukarički je imao odličnu priliku, Stevanović je centrirao sa desne strane, a Adžić šutirao, golman Slaska Szromnik je izbio loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla Adžića Puškarić je šutirao nogom sa pet metara, preko gola Poljaka.

U devetom minutu Brđani su poveli. Ivanović je driblinzima izbacio trojicu igrača, treći ga je oborio u šesnaestercu, za sudiju Kondiča nije bilo dileme, pokazao je na belu tačku. Siguran realizator bio je kapiten Docić, šutirao je po sredini gola – 1:0.

Dva minuta kasnije vrlo dobra prilika za Slask, Jastržembski je umakao odbrani Čukaričkog i iskosa sa leve strane šutirao, ali je Mićović uhhvatio “živu” loptu. Imali su Poljaci priliku posle prekršaja Vujadinovića na Liščžaržu, slobodan udarac sa 17 metara izveo je Eksposito, ali je šutirao visoko preko gola Mićovića.

Opao je ritam u finišu poluvremena, razlog je i izuzetno sparno vreme u Ljubljani. I pored toga, Čukarički je imao apsolutnu kontrolu nad utakmicom, pre svega se to ogledalo u posedu lopte. U 43. minutu posle solo akcije Ivanović je snažno šutirao sa 15 metara, golman Slaska je krajnjim naporom uspeo da odbrani.

Mnogo manje uzbuđenja bilo je u drugom poluvremenu. Slask je mogao do izjednačenja u 69. minutu, ali je Švarc šutirao visoko preko gola iz slobodnog udarca sa 17 metara. Četiri minuta kasnije Adžić je driblingom izbacio čuvara i potom proigrao Stevanovića, koji je sa tri metra šutirao, ali pored gola Slaska. U 76. minutu najbolja prilika za poljski tim, posle ubacivanja iz kornera Bejger je šutirao, imali su Brđani mnogo sreće, lopta je na putu ka golu pogodila Spasojevića.

Komentari (0)

Napiši Komentar