VESTI FK Čukarički

Čukarički eliminisan u prvom kolu Kupa Srbije od Loznice--

Čukarički eliminisan u prvom kolu Kupa Srbije od Loznice

Loznica – Čukarički 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 – Milinković u 30. minutu. Stadion u Klupcima. Sudija: David Matić. Pomoćnici: Svetozar Živin i Ilije Lovre. Žuti karton: Komarčević, Spasenović, Nikolić, Ivić (Loznica), Stevanović (Čukarički).

LOZNICA: Jelovac, Ilić, Spasenović, Ivić, Nikolić, Milinković (od 86. Petrović), Komarčević (od 86. G. Matić), Obadović (od 66. Rajevac), Vraštanović (od 68. A. Matić), B. Mijailović, Nikolić.

ČUKARIČKI: Mićović, Rogan (od 82. Stevanović), Docić (od 68. Kovač), Rakonjac (od 82. Baić), Tanasijević, Puškarić, S. Mijailović, Savić (od 46. Janković), Endijae, Roganović, Lukić (od 46. Kajević).

Čukarički je takmičenje u Kupu Srbije završio u prvoj rundi. Brđani su u Klupcima eliminisani od člana Prve lige Srbije Loznice, koja je slavila trijumf vredan plasmana u osninu finala pogotkom Milinkovića u 30. minutu. Mogli su Brđani do izjednačenja i jedanaesteraca u drugom minutu nadokande, ali je posle vrlo diskutabilne situacije pogodak Endijaea poništen zbog navodne ofsajd pozicije.

Čukarički je vrlo oprezno počeo meč u Klupcima, imali su Brđani apsolutnu dominaciju u posedu lopte, ali ne i izgledne šanse. Loznica se vrlo dobro i organizovno branila, a prvo uzbuđenje viđeno je tek u 16. minutu. Docić je vrlo dobro ubacio loptu posle kornera, domaći su izblokirali šut glavom Tanasijevića, lopta se odbila do Savića, ali je potom i njegov šut izblokiran.

Četiri minuta kasnije gruba greška odbrane Loznice, Savić je na ivici šesnaesterca uzeo loptu, napravio nekoliko koraka i iskosa sa desne strane uputio centaršut, nedovojno blizu Rakonjca i Endijaea, koji su se ubacivali. Mogao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i da šutira iz te pozicije, ali je želeo da bude nesebičan. Lozničani su čekali i sačekali svoju priliku.

U 30. minutu posle akcije koja nije obećavala bilo kakva uzbuđenja, usledio je centrašut sa leve strane, a potpuno usamljeni Milinković je rutinski savladao Mićovića sa desetak metara – 1:0. Šest minuta kasnije domaći su imali i drugu priliku, Vraštanović je natrčao na jedan odbitak na ivici šesnaesterca, ali je šutirao zamalo pored gola Brđana.

Pri kraju poluvremena Čukarički je zaigrao nešto bolje, ali je to bilo dovoljno samo da stvori dve poluprilike. Najpre je u 37. minutu Savić natrčao na jedan odbitak na 14metara od gola, ali je vrlo loše šutirao, a potom je u 45. minutu Lukić lepo zahvatio loptu, ali je posle niegovog šuta fantastično reagovao Nikolić, koji je izbio loptu u korner i sprečio izjednačenje.

Reagovala je klupa Čukaričkog na poluvremenu, u igru su ušli Kajević i Janković umesto Lukića i Savića. Upravo je Kajević imao sjajnu priliku u 57. minutu, Docić je centrirao sa leve strane, Rakonjac je glavom prebacio loptu ka Kajeviću, koji je vrlo loše šutirao sa desetak metara.

Vrlo pasivna igra u odbrani mogla je skupo da košta belo-crne u 60. minutu. Loznica je izvela sjajnu akciju, Ivić je centrirao gotovo sa aut linije, visoki Obadović je grudima spustio loptu ka Milinkoviću, koji je šutirao iz prve, ali je ovoga puta pogodio stativu. Uzvratio je deset minuta kasnije Kajević, ali je posle njegovog šut iskosa sa desne strane golman Jelovac lako uhvatio loptu.

U 72. minutu odličan kontranapad Loznice preko momaka koji su ušli sa klupe, Matić je proigrao Rajevca, ali je ovaj šutirao visoko preko gola Mićovića iz izgledne pozicije, sa devet-deset metara. Četiri minuta kasnije Kajevićje ubacio loptu iz kornera, Endijae je zahvatio glavom, ali ne dovoljno dobro, a potom je Loznica uz malo sreće otklonila opasnost.

U drugom minutu nadoknade sporna situacija. Posle ubacivanja sa leve strane Tanasijević je glavom prosledio loptu do Baića, ovaj je grudima spustio ka Endijaeu, a senegalac je preciznim udarcem zatresao mrežu loznice. Ipak, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju, pa je propala i poslednja prilika za izjednačenje.

Komentari (0)

Napiši Komentar