VESTI FK Čukarički

Čukarički drugi put u sezoni bolji od Napretka na Banovom brdu--

Čukarički drugi put u sezoni bolji od Napretka na Banovom brdu

Čukarički – Napredak 5:2 (2:0)

Strelci: 1:0 – Mudrinski u 8, 2:0 – Kovač u 26, 3:0 – Ovusu u 51, 4:0 – Stojanović u 66, 4:1 – Ostojić u 69, 4:2 – Ndijae u 83, 5:2 - Kovač u 90+3. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Goran Stanojević i Miloš Miškeljin. Žuti kartoni: Luković, Kopitović, Vidosavljević (Čukarički), Ndijae, Marinković, Ilić, Zukanović (Napredak).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Docić, M. Stevanović (od 49. Šapić), Mudrinski, Kopitović, Ovusu (od 58. Vidosavljević), Puškarić, Stojanović, Bogosavac, Luković (od 68. Tedić), Kovač.

NAPREDAK: Ni. Petrović, Obradović, Marinković, Alivodić, Aksentijević, Ilić (od 81. Bojić), Đorić (od 56. Jović), Ostojić, Ne. Petrović, Ivanović (od 46. Zukanović), Ndijae.

Čukarički je napravio još jedan veliki korak ka plasmanu u Evropu, u četvrtom kolu plej-ofa savladao je Napredak sa 5:2, te se tri kola pre kraja probio na treće mesto. Golove za Brđane postigli su Mudrinski, Kovač (2), Ovusu i Stojanović, dok su čast gostiju spasili Ostojić i Ndijae.

Čukarički je napao od starta meča, a već u sedmom minutu imao je idealnu priliku. Ovusu je primiuo pas u šesnaestercu, ostao je u situaciji „jedan na jedan“ sa golmanom Nikolom Petrovićem, ali mu je čuvar mreže Napretka odbranio. Ipak, već u narednom napadu belo-crni su poveli. Ovusu se za prethodni promašaj iskupio asistencijom, maestralno je proigrao Mudrinskog, koji je bio sjajno postavljen, te je sa pet metara lako ubacio loptu u mrežu Kruševljana – 1:0.

Mogli su gosti do izjednačenja u 17. minutu. „Zaspala“ je na trenutak odbrana Čukaričkog, Nemanja Petrović je proigrao Ilića, a ovaj je sa deset metara šutirao pored gola Nemanje Stevanovića. Kazna za taj promašaj goste je stigla u 26. minutu. Docić je izveo korner, Miladin Stevanović je glavom spustio loptu ka Kovaču, koji ju je primirio, a potom sa metar udaljenosti šutirao, lopta se od prečke odbila u gol Kruševljana – 2:0.

Samo što je počelo drugo poluvreme veliki maler za Čukarički, posle duela sa Ndijaeom Miladin Stevanović je morao van igre, zamenio ga je Stefan Šapić, koji je otišao na svoju poziciju štopera, dok je Puškarić prekomandovan na desnog beka.

Već u 51. minutu treći gol Brđana, i to kakav! Sjajni Kovač je oteo loptu protivnicima, dodao je do Lukovića, ovaj je poslao ka Mudrinskom, koji nije mogao da šutira iz prve, ali je petom maestralno proigrao Ovusua, a ovaj je „zalomio“ dvojicu čuvara i zakucao loptu u mrežu Kruševljana – 3:0.

U 66. minutu četvrti gol Brđana, ovoga puta je pogodio Luka Stojanović. Mudrinski je primio loptu na ivici šesnaesterca, potom je šutirao i pogodio stativu, lopta se odbila do Stojanovića, koji je sa devet metara šutirao i pogodio jednog protivničkog igrača, lopta se ponovo odbila do njega, a iz drugog puta fudbaler Čukaričkog nije pogrešio – 4:0.

Tri minuta kasnije uspeli su Kruševljani da zatresu mrežu, posle centaršuta Alivodića sa desne strane, najviši u skoku je bio Ostojić, glavom je matirao nemoćnog Stevanovića – 4:1.

U 73. minutu Mudrinski je imao još jedan vrlo dobar pokušaj, sa 18 metara, ali je Petrović uspeo da odbrani krajnjim naporom. Sedam minuta pre kraja Kruševljani su još jednom savladali Stevanovića, kao i u prvom meču u sezoni ova dva rivala na Banovom brdu Ndijae je postigao evrogol – 4:2. U trećem minutu sudijske nadoknade sve dileme je rešio Kovač, svojim drugim, a petim golom Čukaričkog, rutinski je završio lep kontranapad svog tima - 5:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar