VESTI FK Čukarički

Čukarički doveo napadača, mladi reprezentativac Kolumbije Dilan Ortiz na Banovom brdu--

Čukarički doveo napadača, mladi reprezentativac Kolumbije Dilan Ortiz na Banovom brdu

Čukarički je završio sve formalnosti oko dovođenja Kolumbijca Dilana Ortiza. Momak rođen 15. marta 2000. godine igra na poziciji napadača, došao je iz kolumbijskog Atletiko Nacionala, a Čukarički će mu biti prvi inostrani klub.

- Dilana smo doveli na pozajmicu do juna, sa pravo otkupa. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da vidimo kako će se mladi igrač privići na novu sredinu, ipak će ovo sve biti novo za njega, drugi kontinent, drugi jezik... Ali, uvek sam bio mišljenja da igrači pričaju na terenu, fudbalskim jezikom. Dilan poseduje ogroman potencijal, to je ono što smo videli. Napadača smo dugo tražili, ne znam ni sam koliko smo igrača pregledali, na kraju smo se odlučili za Kolumbijca. Uklapa se u našu filozofiju forsiranja mladih, a ujedno je i reprezentativac Kolumbije do 20 godina – kazao je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Čukarički već ima iskustvo sa igračima iz Južne Amerike, na Banovom brdu je sa velikim uspehom igrao Brazilac Lukas Pjasentin, koji je u 84 utakmice postigao i sedam golova, a osvojio je i Kup Srbije.

- Imamo dobro iskustvo sa igračem sa tog kontinenta. Dilan doduše nije prošao pripreme sa nama na Kipru, s obzirom da su pregovori dosta dugo trajali. Od srede ulazi u rad sa ekipom, teoretski će imati pravo nastupa već protiv Crvene zvezde, ali je sigurno da će mu biti potrebno malo vremena da se adaptira na novu sredinu i saigrače – istakao je Mirosavljević.

Komentari (0)

Napiši Komentar