VESTI FK Čukarički

Čukarički dobio licencu za UEFA takmičenja i Super ligu za sezonu 2018/19--

Čukarički dobio licencu za UEFA takmičenja i Super ligu za sezonu 2018/19

Fudbalski klub Čukarički je dobio licencu za takmičenja u organizaciji UEFA i za takmičenje u Super ligi za sezonu 2018/2019.

Ovo je odluka Komisije za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije na sednici koja je zaključena 20. aprila 2018. godine.

Čukarički je jedan od pet klubova koji su u potpunosti ispunili svih pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju. Pored Čuke, to su još Crvena zvezda, Partizan, Voždovac i Napredak.

Licenca podrazumeva da navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u sezoni 2018/2019, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata.

Ukupno je pristiglo devet prijava kao i dokumentacija vezana za ispunjenje kriterijume od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA.

Razmatrani su dokazi vezani za sve kriterijume: sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma.

Komentari (0)

Napiši Komentar