VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od Bežanije u prijateljskom meču-MarkoRakonjac,KostaAleksić-

Čukarički bolji od Bežanije u prijateljskom meču

Čukarički – Bežanija 2:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Katanić u 26. iz jedanaesterca, 1:1 – Aleksić u 27, 2:1 – Rakonjac u 86. minutu. Stadion: Lokomotive. Gledalaca: 30. Sudija: Pavle Tomić.

ČUKARIČKI: Petrović (od 46. Mićović), Šošević, Kamenović, Kopitović (od 46. Fratrović), Rubežić, Đorđević, Terzić, Cvetković, Nikčević, Aleksić, Rakonjac.

BEŽANIJA: Rnić, Marković, Petrović, Stojanović, Nikolić, Sladaković, Despotović, Vučetić, Avram, Divac, Katanić. Igrali su još: Šarenac, Milovanović, Dacić, Baranin, Jeličić, Jovanović, Mikić, Jerović, Minić, Amin, Milosavljević, Božović, Vujošević.

Dan posle pobede protiv Banantsa Čukarički je odigrao prijateljski meč protiv člana Prve lige Srbije, Bežanije, u kojem je slavio posle preokreta sa 2:1. Trener Aleksandar Veselinović želeo je da proveri prvotimce koji nisu počeli duel protiv Jermena, a pobedu su golovima obezbedili Aleksić i Rakonjac.

Prvu priliku na meču igranom na stadionu Lokomotive imao je Rakonjac u osmom minutu, posle solo prodora šutirao je sa 16 metara, ali pored gola. Dva minuta kasnije „bomba“ Cvetkovića sa 20-tak metara, žestoko se zatresla prečka protivničkog gola. Bežanije je povela u 26. minutu. Posle prodora po desnoj strani Divac je ušao u šesnaesterac, gde ga je oborio Rubežić, sudija Tomić je opravdano pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Katanić, loptu je poslao po sredini, Petrović je otišao u stranu – 0:1.

Ipak, već u sledećem napadu Čukarički je izjednačio. Cvetković je odlično dodao loptu do Aleksića, a ovaj je izašao „oči u oči“ sa golmnom Bežanije i rutinski ga savladao – 1:1. Do poluvremena još dve dobre prilike za Brđane, najpre u 37. minutu za Terzića iz slobodnog udarca, ali je šutirao pravo u golmana, potom i minut pre odlaska na odmor, na dodavanje Kopitovića i Cvetković je pogodio samo golmana Bežanije.

Imao je Čukarički šansu iz slobodnog udarca u 51. minutu, no Aleksić je takođe šutirao u golmana Bežanije. Devet minuta kasnije Terzić je vrlo dobro izveo korner, na loptu je glavom natrčao Fratrović, ali nije bio precizan. Kako se meč bližio kraju, tako je Čukarički postajao sve agresivniji.

Mogli su belo-crni da povedu u 77. minutu, ali je Cvetković iz veoma dobre pozicije, sa 14 metara šutirao visoko preko gola. U 82. minutu ponovo je Cvetković bio akter dobre akcije, prosledio je loptu do Rakonjca, kojem je protivnički golman sjajno odbranio udarac sa sedam metara. Samo dva minuta kasnije Terzić je šutirao iz okreta sa desetak metara, lopta je otišla za malo pored leve stative gola Bežanije.

Sve to je bila najava drugog pogotka Brđana. U 86. minutu Nikčević je lepo prošao po desnoj strani, potom i centrirao, a Rakonjac je glavom zakucao loptu u mrežu rivala – 2:1. Fudbaleri Čukaričkog će odraditi još dva treninga, u subotu uveče i nedelju ujutro, pred polazak u Jermeniju. Put Jerevana ekspedicija Brđana krenuće u ponedeljak u 9 časova, a revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Banantsa na programu je u utorak, 16. jula, od 17 časova po srpskom vremenu (19 po lokalnom).

Komentari (0)

Napiši Komentar