VESTI FK Čukarički

Četvrta vezana pobeda Čukaričkog, Brđani slavili i protiv Voždovca--

Četvrta vezana pobeda Čukaričkog, Brđani slavili i protiv Voždovca

Voždovac - Čukarički 0:3 (0:2)

Strelci: 0:1 - Ivanović u 26, 0:2 - Kovačević u 38, 0:3 – Endijae u 74. minutu. Stadion Voždovca. Gledalaca: 400. Sudija: Milan Stefanović. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović. Žuti kartoni: Ivezić, Marković (Voždovac), Lukić, Tošić (Čukarički).

VOŽDOVAC: Krunić, Ajdinović (od 46. Nešković), Burmaz (od 77. Trifunović), Damnjanović, Hajdin, Ivezić (od 67. Sentoku), Mijailović (od 77. Marković), Milović, Pantović, Purtić, Vujanović (od 67. Jočić).

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović, Puškarić, Kovačević, Tošić, Docić, Petković (od 83. Tomović), Ovusu (od 63. Lukić), Ivanović (od 83. Janković), Lučić (od 56. Endijae), Badamosi (od 83. Spasojević).

Čukarički je ostvario četvrtu vezanu pobedu u Super ligi Srbije, Brđani su savladali Voždovac u malom gradskom derbiju, prilično ubedljivo – 0:3. Bila je ekipa Dušana Kerkeza mnogo bolji rival, pa je bez većih problema nanela tek prvi poraz Voždovcu na domaćem terenu.

Seriju golova otvorio je Ivanović u 26. minutu na dodavanje Badamosija, potom je Docić iz kornera pronašao Kovačevića, koji je glavom postigao prvenac u seniorskom fudbalu, a 74. minutu trijumf je posle asistencije Lukića potvrdio Endijae. Prvu priliku na meču imao je Čukarički u devetom minutu, Ovusu je dobio loptu po desnom boku, ušao je u šesnaesterac, driblingom lako izbacio Hajdina, potom je i šutirao, ali je Krunić izbio loptu u korner.

Imao je Voždovac dobru priliku četiri minuta kasnije, ali je živi zid Brđana sjajno odradio posao posle udarca Ivezića iz slobodnog udarca sa 20 metara. Probao je Ovusu još jednom u 19. minutu, šutirao je sa 15 metara, ali je ponovo njegov udarac ukrotio Krunić. Šest minuta kasnije pokušao je i Ivanović, njegov udarac sa 14 metara je izblokiran, gosti su dobili samo korner.

Ipak, u 26. minutu belo-crni nisu pogrešili. Primio je Badamosi dubinski pas, potom dobio duel sa defanzivcem Voždovca, poslao je loptu ka Ivanoviću, koji je lako ubacio u protivničku mrežu - 0:1. Dobru priliku imali su domaći u 32. minutu, posle centaršuta sa desne strane Vujanović je glavom ciljao, ali je lopta otišla zamalo preko gola Belića.

Ipak, u 38. minutu Ovusu je iznudio korner, maestralno ga je izveo Docić, a Kovačević je bio najviši u skoku i glavom je savladao Krunića - 0:2. Bio je ovo prvenac u seniorskom fudbalu 18-godišnjeg Kovačevića. Krenuo je Voždovac agresivnije u drugom poluvremenu, a u 57. minutu imao je i do tada najbolju priliku na meču, Nešković je dobio prostora, šutirao je snažno sa 18 metara, ali je Belić fantastično odbranio.

Sa druge strane, Brđani su spustili ritam, uglavnom igrali mirnije, čuvali stečenu razliku. Uz to, šef struke gostiju Kerkez izmenama je dodatno osvežio ekipu, na teren je poslao Endijaea i Lukića.

I upravo su rezervisti “zatvorili” meč na krovu tržnog centra na Voždovcu, Lukić je sjajno poslao loptu između dvojice igrača domaćih, Endijae je umakao čuvarima i potom rutinski savladao Krunića - 0:3. U 82. minutu neverovatan promašaj domaćih, Trifunović je maestralno proigrao Hajdina, koji je sa sedam metara promašio čitav gol.

Komentari (0)

Napiši Komentar