VESTI FK Čukarički

Četvorka Čukaričkog protiv Arisa, prvenci Ezea i Savića--

Četvorka Čukaričkog protiv Arisa, prvenci Ezea i Savića

Čukarički – Aris 4:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Rakonjac u 29, 2:0 – Eze u 33, 3:0 – Savić u 50, 4:0 – Terzić u 72. minutu. Stadion u Parekliši. Gledalaca: 30.

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović (od 61. Nikolić), Rubežić, Fratrović (od 75. Kadijević), Kamenović, Đorđević, Lukić (od 61. Grgić), Mićin, Eze, Terzić, Rakonjac (od 46. Savić).

ARIS: Sofroniu, Haralampos, Lugkos, Mataiu, G. Rafail, M. Rafail, Malenkides, Sialis, Guripides, Medostu, Aleksander. Igrali su još: Neofitu, Gleofilo, Palmeiro, Kezos, Pahipis, Barbaro, Eleiteriu, Eugenios.

Čukarički je u prvom meču u utorak savladao kiparski Aris sa 4:0. Brđane je u vođstvo doveo Rakonjac u 29. Minutu, a potom su debitantske golove u belo-crnom dresu postizali Eze i Savić, da bi seriju zatvorio efektnim golom petom raspoloženi Terzić. Ekipa Aleksandra Veselinovića poslednju proveru na pripremama na Kipru imaće večeras, od 16 časova protiv ruskog Urala.

Izveo je trener Čukaričkog protiv Arisa kombinovani sastav, u kojem je pored Rubežića priliku na mestu štopera dobio Fratrović, u špicu je bio Rakonjac, a iza njega tri Mićin – Terzić – Eze. Već u trećem minutu prva šansa za Brđane, Lukić je započeo akciju, prosledio je loptu na desni bok do Mićina, koji je uposlio Terzića, ovaj je vrlo precizno šutirao sa devet metara, ali je Sofroniu još lepše odbranio.

U osmom minutu još jedna vrlo dobra prilika za belo-crne, ovoga puta Eze je bio inicijator akcije u kojoj se opet Terzić našao u dobroj poziciji, igrač pozajmljen IMT-u je šutirao iz prve, ali je Sofroniu izašao, skratio ugao i skinuo još jedan zicer. Samo minut kasnije pokušao je i Eze da lobuje golmana Kiprana, ali je sa 15 metara prebacio gol.

Prvu priliku domaćin je imao u 10. minutu, Mihail Rafail je tukao glavom sa deset metara, ali je uz malo poteškoća Belić odbranio. Na novu šansu čekalo se do 21. minuta, bila je to solo akcija Mićina, koji je „zalomio“ čuvara, ali je i ovoga puta nogom sjajno intervenisao golman Arisa.

Prilično se Terzić iznervirao u 28. minutu, kad mu je Sofroniu još jednom odbranio udarac, ovoga puta sa 20 metara, posle dodavanja ezea, golman Arisa izbio je loptu u korner. Ali, posle ubacivanja iz ugla napokon je kapitulirala odbrana Kiprana. Protivnička odbrana je izbla loptu samo do Mićina, koji je nešto lošije šutirao sa 15 metara, ali je loptu uspeo da prihvati Rakonjac, koji nije mnogo oklevao, sa dva metra je lako ubacio u mrežu – 1:0.

Sjajno se za loptu u 31. minutu izborio Lukić, napravio je dva-tri koraka i snažno šutirao sa 22 metra, bio je za malo neprecizan. Dva minuta kasnije Brđani su duplirali prednost. Mićin je oduzeo loptu gostima, potom odlično prošao po desnoj strani i centrirao, Rakonjčev šut iz prve je izblokiran, ali je lopta došla do Ezea, koji je sa sedam metara postigao prvenac u dresu Čukaričkog – 2:0.

Pokušao je u finišu još jednom Rakonjac, imao je i slobodnog Mićina, ali je odlučio da sam završi akciju u kojoj je izgubio mnogo snage, pa je Sofroniu lako ukrotio njegov udarac iskosa sa desne strane, sa 15-tak metara. Pred kraj prvog poluvremena Rakonjac se požalio na povredu, pa ga je zamenio Savić, dok je na mesto špica prekomandovan Eze.

Brzo je Čukarički postigao gol i u nastavku, u 50. minutu Eze je petom na polovini terena proigrao Lukića, ovaj je uočio usamljenog Savića, a on je lako realizovao zicer sa 15 metara – 3:0. Bio je to njegov prvenac za prvi tim Čukaričkog, jedan gol postigao je već na Kipru, ali igrajući za omladince.

Imao je u 68. minutu Eze zicer, krenuo je ka golu rivala sa svoje polovine, ali kad je želeo da zaobiđe i golmala, spetljao se. Minut kasnije odlična prilika i za Kamenovića, ali je glavom sa osam metara šutirao pored gola. Brđani su do četvrtog gola došli posle lepe akcije u 72. minutu. Eze je odlično dodao loptu do Mićina, ovaj je paralelno sa petercem ubacio ka Terziću, koji je napokon savladao Sofroniua, i to efektno, petom – 4:0. Do kraja meča vredna pomena je još samo intervencija Belića, koji je sačuvao svoju mrežu netaknutom posle zicera Palmeira sa sedam metara.

Komentari (0)

Napiši Komentar