VESTI FK Čukarički

Čak 17 igrača Čukaričkog postizalo golove ove sezone, na pomolu novi rekordi!--

Čak 17 igrača Čukaričkog postizalo golove ove sezone, na pomolu novi rekordi!

Čukarički je na dobrom putu da ove sezone obori rekord po broju osvojenih bodova i broju postignutih golova u jednoj sezoni. Najveće dostignuće Brđana bilo je u sezoni 2018/19, kad su belo-crni na kraju zauzeli četvrto mesto, a te sezone su računajući i mečeve u plej-ofu osvojili ukupno 66 bodova, uz 63 postignuta gola.

U tekućoj sezoni, Čukarički je stigao do 55 bodova i 51 postignutog gola, deset kola pre kraja. Ekipa pod komandom šefa struke Dušana Đorđevića imaće lepu priliku da obori rekorde tima koji je predvodio Simo Krunić. Zanimljiv podatak je da se čak 17 igrača Čukaričkog ove sezone u Super ligi upisivalo u listu strelaca. Poslednji u nizu to su učinili „bonusi“, Mitar Ergelaš i Marko Rakonjac.

Najbolji strelac tima Veljko Birmančević (devet golova), u međuvremenu je postao član švedskog Malmea, dok u klubu nisu više ni dvojica stranaca, Ibrahima Endijae i Vinsent Eze. Rezultati u drugom delu sezone očit su dokaz da se u klubu sve radi planski i da se odlazak igrača tih kvaliteta nije preterano osetio.

„Neki novi klinci“ zauzeli su njihova mesta i nastavili su kontinuitet odličnih igara i rezultata kluba sa Banovog brda. Pored pomenutih igrača, u strelce su se upisivali još Kajević (6), Endijae (6), Eze (5), Docić (4), Jovanović (4), Šapić (3), Kovač (2), Ostojić (2), Kamenović (2), Vidosavljević (1), Šarić (1), Savić (1), Ćirković (1), Čolović (1), Ergelaš (1), Rakonjac (1), uz jedan autogol Bralića.

Strelci Čukaričkog u Super ligi sezoni 2020/21:

Veljko Birmančević 9

Asmir Kajević 6

Ibrahima Endijae 6

Vinsent Eze 5

Marko Docić 4

Đorđe Jovanović 4

Stefan Šapić 3

Stefan Kovač 2

Miloš Ostojić 2

Dimitrije Kamenović 2

Milutin Vidosavljević 1

Marko Šarić 1

Milan Savić 1

Nikola Ćirković 1

Stefan Čolović 1

Mitar Ergelaš 1

Marko Rakonjac 1

Autogol 1

Komentari (0)

Napiši Komentar