VESTI FK Čukarički

„Bonus“ pobeda Čukaričkog protiv Mačve na debiju Đorđevića kao šefa struke--

„Bonus“ pobeda Čukaričkog protiv Mačve na debiju Đorđevića kao šefa struke

Čukarički – Mačva 4:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Ostojić u 35, 2:0 – Kajević u 53, 3:0 – Birmančević u 73, 4:0 - Endijae u 90. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Bojan Nikolić. Pomoćnici: Marko Dimitrijević i Srđan Minić. Žuti kartoni: Rakonjac, Ostojić (Čukarički).

ČUKARIČKI: Petrović, Rakonjac (od 55. Endijae), Kamenović, Kajević, Savić (od 66. Vidosavljević), Ćirković, Ostojić, Pantić (od 80. Šarić), Šapić (od 80. Tošić), Birmančević (od 80. Nikčević), Lukić.

MAČVA: Gordić, Ivić, Obrovac (od 68. Knežević), Ortiz (od 58. Šušnjar), Marković, Dabić (od 85. Pejović), Mijailović, Dukić, Zukanović (od 85. Trimanović), Ristivojević, Božić (od 85. Vujčić).

Na debiju Dušana Đorđevića kao šefa struke, Čukarički je slavio pobedu protiv Mačve. Sa čak pet „bonus“ igrača u startnoj postavi (Petrović, Rakonjac, Kamenović, Savić i Lukić) i dvojicom sa klupe (Vidosavljević i Nikčević), Brđani su lako došli do trijumfa, golovima Ostojića u prvom i Kajevića, Birmančevića i Endijaea u drugom poluvremenu – 4:0.

Čukarički je imao inicijativu u prvom poluvremenu, posed lopte, ali se mučio u završnici. U sedmom minutu prva prilika, Savić je dodao loptu do Birmančevića, koji je lepo šutirao, ali je Goridć odbranio. Naredne dve prilike belo-crni su imali posle kornera koje je izveo Pantić, prvu preko Rakonjca kad je šutirao preko gola, potom je u 13. minutu Šapić glavom tukao pored leve stative Gordićevog gola.

Mogao je Rakonjac u 16. minutu da postigne prvenac u seniorskoj konkurenciji u Super ligi, ali je posle odlične akcije i dodavanja Pantića vrlo loše šutirao iz izgledne pozicije. Isti igrač je potom za malo zakasnio posle centaršuta Birmančevića. Ipak, Brđani su poveli u 35. minutu, Pantić je još jednom odlično centrirao iz kornera, a Ostojić je glavom sproveo loptu u Gordićevu mrežu – 1:0.

Do kraja poluvremena još dve prilike, najpre prva ozbiljnija za Šapčane, Marković je sa 16 metara snažno šutirao, bio je neprecizan. Dva minuta kasnije, pokušao je i Birmančević, Gordić je uz malo muka odbranio. Drugo poluvreme počelo je šansom za Brđane, Lukić je u 50. minutu snažno šutirao, ali je Gordić skrenuo loptu u korner. Tri minuta kasnije Čukarički je duplirao prednost. Lukić je presekao loptu, dodao do Birmančevića, koji je lepo prosledio ka Kajeviću, a crnogorski reprezentativac se odlično snašao i matirao je Gordića – 2:0.

U 57. minutu dobra akcija domaćih preko Kamenovića, dodao je loptu do Pantića, ali je njegov šut sa 18 metara Gordić odbranio. Uveo je još jednog „bonus“ igrača Đorđević u nastavku meča, a upravo je Vidosavljević posle solo akcije imao dobru šansu, ali je sa 15 metara šutirao pored gola Mačve.

U 73. minutu definitivna odluka oko pitanja pobednika. Kajević je lepo dodao loptu do Birmančevića, koji je lako prevario čuvara i potom lako savladao Gordića – 3:0. Posle dužeg vremena gosti su imali priliku, u 77. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara za malo neprecizan je bio Dukić. Pokušao je Šarić u 82. minutu solo akcijom, ali je Gordić dobro reagovao posle njegovog šuta sa ivice šesnaesterca. Tri minuta kasnije Ostojić je imao odličnu priliku, ponovo posle kornera, sjajno je skočio i šutirao glavom, ali je Gordić maestralno reagovao. U poslednjim trenucima meča pobedu je overio Ibrahima Endijae.

Komentari (0)

Napiši Komentar