VESTI FK Čukarički

Bojan Roganović: Meč protiv Voždovca jedan od najbitnijih u dosadašnjem delu sezone-BojanRoganović-

Bojan Roganović: Meč protiv Voždovca jedan od najbitnijih u dosadašnjem delu sezone

Mnogi su bili sumnjičavi kad je Čukarički odlučio da dovede igrača iz ekipe koja je ispala iz prve crnogorske lige. Nije uspeo Bojan Roganović da sa OFK Titogradom sačuva elitni status, a sa tim „pedigreom“ došao je u Čukarički, kao zamena za Dimitrija Kamenovića, mladog reprezentativca Srbije.

Bio je Roganović prilično nepoznat široj fudbalskoj javnosti u Srbiji, ali je od starta sezone zaigrao u startnoj postavi, računajući tu i mečeve u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Momak rođen 28. septembra 2000. godine već je sakupio 13 nastupa za Brđane, uz nekoliko asistencija.

- Činjenica je da je Super liga Srbije daleko jača od crnogorske lige, mnogo je dobrih klubova ovde, konkurencija je daleko veća za svako mesto u timu. Posebno u ekipi kao što je Čukarički, koji pretenduje na visok plasman i konstantno igranje u Evropi. Nametnuo sam se od prvog treninga, dobio i čini mi se iskoristio šansu. Odigrao bih verovatno i više mečeva da nije bilo povrede zadnje lože, ali za sada je vrlo dobro i ovako.

Posebno su partije u Evropi lansirale u orbitu Roganovića, koji je posle samo nekoliko mečeva u belo-crnom dresu već bio na skeneru velikih klubova. Ipak, Bojanove misli su trenutno usmerene samo ka Čukaričkom.

- Vratio sam se posle povrede, siguran sam da ću ponovo biti na nivou sa početka sezone. Već je to protiv Partizana bilo vrlo dobro, da je realizacija bila bolja, ko zna kako bi se taj meč završio. Ali, definitivno nismo imali sreće u Humskoj, smatram da je upravo taj faktor odlučio pobednika u derbiju kola.

Roganović je otkrio i koje je njegovo najjače „oružje“.

- Svakako su to centaršutevi. Tražim naše napadače, namestio sam nekoliko golova, evo i Endijaeu šansu protiv Partizana kad sam centrirao na drugu stativu, a saigrač je pogodio okvir gola. Izvodio sam i kornere u odsustvu povređenog kapitena Docića, uspeo da namestim izjednačujući pogodak protiv Radnika upravo na taj način.

Igrao je Čukarički jedan meč ove sezone na veštačkj travi i nije se dobro „proveo“. Posle 3:1 u Beogradu usledio je poraz od 5:1 i eliminacija od Hamarbija u Stokholmu.

- Bolan meč za nas. Ali, smatram da veštačka trava nije bila toliki problem, koliko je publika koja je napravila sjajnu atmosferu, na prelepom i vrlo akustičnom stadionu, nosila domaći tim. Mlada smo ekipa, podlegli smo pritisku, ali sam siguran i da smo mnogo naučili iz tog duela.

Čukarički će u prvom meču 16. kola Super lige Srbije gostovati gradskom rivalu Voždovcu (petak, 16 časova).

- I ponovo ćemo na veštačku travu. Trenirali smo prethodna tri dana na takvoj podlozi, na terenu BASK-a na Carevoj ćupriji. Voždovac ima dobar teren i to nam neće predstavljati nikakav problem. U seriji su od pet mečeva bez poraza u Super ligi, ali su kao i mi eliminisani u prvoj rundi Kupa Srbije – kazao je Roganović, koji je potom dodao:

- Domaćini su, očekujem da će izaći visoko i napasti nas, ali isto to će biti i nape opredelenje. Želimo tri boda, želimo da se učvrstimo na tabeli pred pauzu zbog obaveza reprezentacija. Smatram da je duel na Krovu jedan od najbitnijih za nas u dosadašnjem delu sezone. Ukoliko ponovimo partiju kao protiv Partizana, uz bolju realizaciju, siguran sam da ćemo osvojiti sva tri boda. Na nama u odbrani je da greške svedemo na minimum, i ako je to moguće sačuvamo svoju mrežu.

Čukarički je tokom sezone imao mnoštvo problema sa povredama, jedan od igrača koji su bili van stroja je upravo i Roganović.

- Izvukli smo najbolje iz takve situacije. Imamo vrlo kvalitetan tim, za svaku poziciju konkuriše nekoliko igrača, pa je tako i Nemanja Tošić igrao odlično kad sam bio van ekipe. Idemo kompletni na gostovanje, a očekujem da najbolji budemo upravo posle pauze – zaključio je Bojan Roganović.

Komentari (0)

Napiši Komentar