VESTI FK Čukarički

Birmančević: Gol mi mnogo znači, podstrek za nastavak sezone-VeljkoBirmančević-

Birmančević: Gol mi mnogo znači, podstrek za nastavak sezone

Veljko Birmačnević je dobio priliku od starta duela protiv letonskog RFS-a, a ispostavilo se da je bio ključni igrač u tom meču. Nad njim su načinjena oba jedanaesterca, drugi je upravo realizovao Birmančević. Zanimljivo, između prvog i drugog odsviranog jedanaesterca, u 59. i 62. minutu, sudija je propustio da još jednom pokaže na belu tačku. Takođe, posle prodora Birmančevića po levoj strani i nepropisnog starta nad njim u protivničkom šesnaestercu.

- Iskreno, bila su sva tri jedanaesterca. Sudiju je izgleda bilo malo sramota da svira dva ista penala u razmaku od minut, ali taj treći je zaista morao – uz osmeh je rekao Veljko Birmančević, vezni igrač Čukaričkog.

Još kod prvog jedanaesterca ste se uhvatili za loptu, ali ste potom izvođenje penala prepustili Mudrinskom.

- Tačno. Mudrinski mi je kazao da želi on da šutne, tražio je i pre utakmice da mu asistiram za neki gol, ispalo je da sam učinio to. Kod drugog penala, Mudrinski mi je dao loptu, hteo je i docić da šutirao, zamolio sam ga da ja to učinim. Taj gol mi mnogo znači, biće mi podstrek da više radim, pogađam i asistiram – kazao je Birmančević, koji je potom još dodao:

- Odlučio sam da se u 2019. godini još više posvetim fudbalu i treninzima. Bog sve to vraća, videćemo kako će sve izgledati u nastavku sezone. U prvih šest meseci se nisam ni najbolje snašao, trebalo je da se saigrači priviknu na mene, ja na njih. Bilo mi je potrebno to vreme.

Kako vam se sada čini ekipa Čukaričkog, posle pola godine provedenih na Banovom brdu?

- Ekipa mi se sviđa, sad je cilj da se spremimo za izazove koji nas očekuju, pre svega za prvo kolo i veoma tešku utakmicu protiv Radničkog u Nišu. Već smo se uigrali, svako zna svakog, nije se mnogo toga promenilo u kadrovskom smislu, verujem da će sve biti odlično.

U četiri meča na Kipru, iako rezultat nije bio u prvom planu, Čukarički je zabeležio dva trijumfa, uz dva remija. Dovoljno razloga za optimizam.

- Ni jedna ekipa na Kipru u duelima protiv nas nije imala posed lopte, niko nas nije nadigrao. U dva meča smo pobedili, dva smo odigrali nerešeno, možda je trebalo i tada da slavimo. Protiv Letonaca smo bili daleko bolji, protivnik nam je šutnuo dva-tri puta na gol u čitavih 90 minuta.

Razmišljate li o budućim koracima u karijeri, po isteku pozajmice iz Partizana?

- Nisam pričao još ni sa ljudima iz Partizana ni sa ljudima iz Čukaričkog. Sačekaćemo da vidimo ovih šest meseci, nadam se da ću dobro odigrati, a potom ćemo razgovarati.

Čukarički su napustila trojica igrača iz veznog reda, Petar Bojić, Nemanja Belaković i Darko Zorić

- I pored dolaska njih trojice, konkurencija je zaista jaka u veznom redu. Igrao sam ceo život na toj poziciji, ali snašao sam se i na krilu gde me je trener postavio protiv letonskog tima. Nemam ništa protiv da tako i ostane.

Komentari (0)

Napiši Komentar