VESTI FK Čukarički

Belaković: Nisam hteo da se vratim u srpski fudbal, ali ponuda Čukaričkog se ne odbija-NemanjaBelaković-

Belaković: Nisam hteo da se vratim u srpski fudbal, ali ponuda Čukaričkog se ne odbija

Protiv Mačve je odigrao 26 minuta, u Surdulici jedno celo poluvreme, a u ubedljivoj pobedi protiv OFK Bačke (5:0) novajlija Nemanja Belaković je bio starter i pokazao je da je s razlogom zadužio opremu Čukaričkog.

U paru sa Miladinom Stevanovićem, Belaković je odlično "držao" tu desnu stranu napada našeg tima i dobru partiju krunisao je asistencijom za gol Petra Bojića.

- Ima razloga za zadovoljstvo. Za sada sve ide ka boljem. Nenad Lalatović se stvarno trudi da mi pomogne i olakša, a ja smatram da je ovo tek neki početak. Znam koliko mogu da pružim i partija protiv Bačke je samo neki mali deo toga - rekao je Belaković i dodao:

- Kada je šef rekao da ću biti u prvih 11, imao sam neku pozitivnu tremu. S obzirom na to da sam ušao na poluvremenu protiv Radnika u Surdulici i da nisam bio loš, negde sam možda i očekivao da protiv Bačke dobijem šansu od početka. To svakako nije lako, jer je Čukarički ima odlične igrače. Konkurencija je zdrava, to je najbitnije.

Belaković je karijeru počeo u rodnom Kraljevu, a sa 15 godina je postao član Partizana. Međutim, prvi profesionalni ugovor je potpisao sa OFK Beogradom.

- Usledila je ona standardna priča. Ugovor koji mi je Partizan ponudio nisam hteo da prihvatim, jer je bio na pet godina. Zatim je usledio poziv OFK Beograda da potpišem profesionalni ugovor. Debitovao sam sa nepunih 17 godina i bio tu sve dok OFK Beograd nije ispao u drugu ligu. Mene je jedino interesovalo da igram fudbal, jer sam verovao u sebe - rekao je Belaković i otkrio kako je uopšte završio u Hrvatskoj:

- Prvog dana prelaznog roka 2016. zvali su me u Novigrad, hrvatsku drugu ligu. Iako me je malo bilo strah, nisam previše razmišljao. Ispostavilo se da je sve bilo kako treba. Novigrad je u Istri, a ljudi tamo ne gledaju prošlost. Samo sadašnjost i budućnost. Žive normalan život.

Nije se Belaković dvoumio kada je stigao poziv Čukaričkog, a dodao je i to da je bio zanimljiv i Dinamu iz Zagreba.

- Na zimu je bilo dosta ponuda iz HNL-a, pola lige me je pratilo. Bila je i neka priča sa Dinamom iz Zagreba. Međutim, kada me je menadžer pozvao i rekao da je u pregovorima sa Čukaričkim, nisam previše razmišljao. Iskreno, Čukarički je jedini klub iz naše lige, uz Zvezdu i Partizan, za koji bih igrao. Ja, jednostavno, nisam želeo da se vratim u naš fudbal znajući kakva je situacija - priznao je ofanzivni vezista i nastavio:

- To sam i menadžeru napomenuo. Samo Zvezda, Partizan i Čukarički. Kada se ispostavilo da je ponuda Čuke tu, rekao sam mu "Nema problema, idem odmah". Nikakvog dvoumljenja nije bilo. O uslovima na Brdu je izlišno govoriti. Klub fenomenalno funkcioniše i ne verujem da se iko pokajao što je došao u Čukarički. Brzo sam se uklopio, a neke fudbalere sam i odranije znao.

Javnost u Srbiji ga je "upoznala" krajem novembra 2014. godine kada je driblinzima pravio velike probleme Crvenoj zvezdi na Marakani.

- Posle tog meča svi su mislili da ću brzo da odem negde u inosranstvo, ali, eto, takav je život. Priznajem da sam bio i "luda glava". Ne bezobrazan i problematičan, nego mlad i neiskusan. Nisam bio od onih koji pogreše i nastavljaju da tvrde da su u pravu. Ja sam se istinski kajao kad pogrešim, jer sam znao da uvidim tu grešku. Znao sam da reagujem ishitreno. Ne kaže se džabe da godine donose iskustvo. Ja imam tek 21 godinu, ali moram da priznam da mi je igranje u Hrvatskoj dosta pomoglo u sazrevanju - jasan je Belaković.

Čukarički očekuje teško gostovanje u sredu protiv Borca, a zatim na Banovo brdo stiže Partizan.

- Protiv Zvezde i Partizana fudbaler uvek ima motiv, a ja ću protiv crno-belih imati i taj dodatni. Da u neku ruku pokažem da su pogrešili što nisam dobio pravu priliku. Ali, iskreno, razmišljam samo kako da pobedimo Borac iz Čačka. To je trenutno najbitnija utakmica. Neće biti lako, jer je Borac kvalitetna ekipa. O Partizanu ćemo posle lako govoriti - rekao je Belaković za kraj.

Komentari (0)

Napiši Komentar