VESTI FK Čukarički

Badamosi: Ovo nam je bilo potrebno, sa još većim motivom u Luksemburgu-MuhamedBadamosi-

Badamosi: Ovo nam je bilo potrebno, sa još većim motivom u Luksemburgu

Čukarički je bio na velikom ispitu u Novom Pazaru, posle ubedljivog poraza i lošeg starta sezone na Banovom brdu, gde su prethodno poraženi u derbi meču protiv TSC-a (1:4). Već u drugom susretu u sezoni ogroman pritisak bio je na Brđanima, a oni su na kraju slavili izuzetno bitan trijumf – 2:1.

Čovek odluke bio je novajlija Muhamed Badamosi, Gambijac je u igru ušao u 65. minutu, a gol je postigao u finišu susreta, u 88. minutu, posle uklizavanja i oduzete lopte Mijailovića. Na kraju, imali su belo-crni i dosta sreće, s obzirom na to da je u drugom minutu nadokande Lončar promašio jedanaesterac.

- Srećan sam, pre svega zbog pobede koju je moj novi tim ostvario. Mnogo nam znače tri boda sa teškog gostovanja pred nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Igraćemo sa još više motiva u narednim mečevima, posebno u evropskim, koji su od izuzetnog znčaja za klub i za sve nas - kazao je Muhamed Badamosi, strelac pobedonosnog pogotka u Novom Pazaru.

Gambijac, sa iskustvom igranja u vrlo kvalitetnom belgijskom šampionatu, pohvalio je Novopazarce, pre svega za borbenost.

- Vrlo zahtevna utakmica, posebno na fizičkom planu. Rival je zaista jak, bilo je borbe na svim delovima terena, možda ne toliko kvalitetnog fudbala i trebalo je izdržati do kraja. I uvek su najslađe pobede ostvarene u finišu utakmice, a imao sam tu sreću da baš ja postignem lep pogodak. I to u najboljem mogućem momentu. Na ličnom planu mi sve ovo mnogo znači.

Malo je nedostajalo da Čukarički prospe sve što je uradio, kad je u drugom minutu nadoknade Mijailović skrivio jedanaesterac. Verovao je Badamosi da rezultat može da ostane nepromenjen.

- Pomišljao sam da bi protivnički igrač mogao da promaši jedanaesterac, ipak se radilo o poslednjim trenucima meča, ogroman je pritisak bio na momku koji je šutirao. Dešava se, ovoga puta smo mi imali sreće. Bio je to penal pod ogromnim pritiskom.

Već u četvrtak od 20 časova Čukarički će krenuti svoj evropski put, u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije gostovaće Rasing Unionu u Luksemburgu.

- Sigurno je da nas čeka teška utakmica. Iako sam nastupao za belgijski Kortrajk, a Luksemburg je u blizini, nikad nisam igrao tamo, niti protiv njihovih timova. Ali, ovo su evropske utakmice, iz svih država dolaze najbolji timovi i to moramo da respektujemo. Rasing Union će biti težak ispit za nas, tu nema dileme.

Šta bi bio pozitivan rezultat za Brđane u prvom meču drugog kola kvalifikacija?

- Sve osim poraza. Čak i remi, ali bilo bi idealno da pobedimo, da tako dočekamo revanš na našem stadionu i da potom tu dovršimo posao. To bi bio idealan scenario. Ali, ponavljam, znamo da nema lakih protivnika u Evropi, i da ćemo morati da igramo mnogo, mnogo bolje nego u prva dva meča na domaćoj sceni – istakao je Muhamed Badamosi.

Komentari (0)

Napiši Komentar