VESTI FK Čukarički

Asmir Kajević: Spartak poletan tim, sa odličnim trenerom, ali naš cilj je pobeda-AsmirKajević-

Asmir Kajević: Spartak poletan tim, sa odličnim trenerom, ali naš cilj je pobeda

Poslednjeg dana zimskih priprema u Turskoj ekipu Čukaričkog zadesio je veliki hendikep, tokom prijateljskog meča protiv Sočija povredio se jedan od najiskusnijih prvotimaca Asmir Kajević. Prognoze nisu bile optimistične, pominjalo se da je za njega i sezona završena. Srećom, oporavak je u završnoj fazi, pa će Kajević biti već u konkurenciji za derbi meč 29. kola Super lige Srbije (petak, 19,05 časova, stadion na Banovom brdu).

- Osećam se dobro, nisam još maksimalno spreman, trenutno sam na nekih 70 odsto. Nedostaju mi utakmice, nedostaje mi ritam. Radio sam najpre individualno, sa kondicionim trenerom Milovanom Kneževićem, potom i sa ekipom. Ulazim u završni deo oporavka, u kojem ću početi i da igram utakmice, ako šef tako kaže, već od petka i duela protiv Spartaka – kazao je Asmir Kajević.

Od početka drugog dela sezone Čukarički beleži sjajne rezultate, bolji od njih na „proleće“ su samo neprikosnoveni večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan. Kajević je uživo pratio sve mečeve Brđana, i one na gostujućim terenima, pa je jedan od pozvanijih da oceni kako ekipa izgleda sa tribina.

- Moderno i stabilno, iako je bilo mnogo novih, mladih igrača koji su dobili priliku. Normalno, kod nas u svakom meču postoji pozitivan pritisak, a svi sa kojima sam pričao o tim utakmicama, imaju lepo mišljenje o onome što su videli, posebno kod najmlađih u našem timu. Sjajna je atmosfera u ekipi, mlađi igrači su brzo prihvaćeni od strane nas starijih, ali i mi u kontrapravcu. Bez pozitivne atmosfere, što u stručnom štabu, što u sportskom sektoru, i na kraju među nama igračima, nema ni osnova za dobre rezultate – objasnio je Kajević.

Asmir je bio najveća podrška među igračima Marku Rakonjcu, koji je rešio pitanje pobednika u Šapcu protiv Mačve. Ostalo je da mladi reprezentativac Crne Gore časti starijeg kolegu.

- Još nije častio, odmah je otišao u Podgoricu, gde je nastupio za mladu reprezentaciju Crne Gore. Čuli smo se naravno, kad se bude vratio moraće da ispuni obećanje, ne da časti samo mene, već čitavu ekipu. Vreme je bilo – osmehnuo se Kajević.

Kad već pominjemo selekciju Crne Gore, Kajevića duže vreme nema u sastavu Sokolova, još od prethodne Lige nacija.

- Nije me bilo od Tumbakovića, ali sigurno da je povreda dosta uticala na novog selektora prilikom odabira igrača. To je tako u profesionalnom sportu, ako nisi u pravo vreme na pravom mestu, ne treba ni mnogo da očekuješ. Grupa nije nimalo laka, ali ne treba se predati. Start je bio solidan, na žalost izgubljen je meč na domaćem terenu od Norveške. Treba biti realan u očekivanjima, Turska i Holandija su dve najbolje selekcije u grupi.

Kajević je pohvalio i reprezentaciju Srbije, koja je sjajno startovala u kvalifikacijama za Mondijal naredne godine u Kataru.

- Imam zaista pozitivan utisak, čak i više od toga. Sem prvog poluvremena protiv Portugalije, sve je bilo uglavnom sasvim dobro. Srbija ima sjajan izbor igrača i za očekivati je da pruža dobre partije. Nadam se i realno je očekivati da se izbore za jedno od prva dva mesta u grupi.

U petak na Banovo brdo stiže ekipa Spartaka, ispostavilo se trenutno najbliži pratilac Čukaričkog na tabeli, jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman u Evropu.

- Posle prethodne povrede, tada skočnog zgloba prošle godine, vratio sam se u duelu protiv Spartaka. Tada sam postigao gol, ne bih imao ništa protiv da i sada bude isto tako – kazao je Kajević, koji je potom nastavio:

- Iako smo prethodni meč izgubili od narednog rivala, naš skor sa njima je prilično dobar, posebno na domaćem terenu. Imaju dobru, mladu i poletnu ekipu, upotpunjenu iskusnijim pojedincima, povratnicima iz inostransva. Vođeni su mladim sturčnjakom sa kojim sam ja igrao u periodu dok sam bio u BSK-u iz Borče. Buač je bio ofanzivac, plemenit igrač, sigurno je da je tu filozofiju preneo i na ekipu. Znamo da neće biti lako, nije bilo niti u jednoj utakmici tako, iako je na papiru bilo slabijih rivala. U svakom meču moramo da budemo skoncentrisani i maksimalno koncentrisani, da bismo imali pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu.

Da li razmišljate o trećem mestu, na kojem je trenutno Vojvodina, sa dva boda viška u odnosu na Čukarički?

- Svakako! Neće biti lako ni nama da to stignemo, ali ni Vojvodini da odbrani poziciju na kojoj je trenutno. Ima još dosta utakmica da se igra, a mi se svakako nećemo zadovoljiti četvrtim mestom, iako je to bio osnovni cilj. Imamo dovoljno motiva da ponovimo najveći uspeh u istoriji kluba što se tiče takmičenja u Super ligi.

Iako je do kraja šampionata ostalo još deset rundi, Kajević je uz napomenu da je ekipa u dobroj poziciji, priznao da on i saigrači već misle i o Evropi.

- Iskreno, razmišljamo u tom pravcu. Naravno, najpre treba obezbediti plasman u evropske kvalifikacije, za to će biti potrebno da posle ove reprezentativne pauze pružamo još bolje partije, počevši od duela protiv Spartaka. Nisam se još udubljivao u to kako će funkcionisati kvalifikacije u Ligi Konferencija, neka to bude zadatak za naredni period.

Koliko dugo ćemo još Kajevića gledati u Čukaričkom?

- Imam ugovor još sledeće godine. Nadam se da ću ostati ovde što duže, nemam ništa protiv da fudbalsku karijeru završim na Banovom brdu. Opet, nikad ne znate šta će se dogoditi. Naučio sam da gledam do šest meseci unapred.

Za kraj, gde vidite sebe za šest meseci?

- U Čukaričkom, definitivno, nadam se u grupnoj fazi Lige Konferencija – optimista je Asmir Kajević.

Komentari (0)

Napiši Komentar