VESTI FK Čukarički

Asmir Kajević: Jedva čekamo da istrčimo na teren u Subotici-AsmirKajević-

Asmir Kajević: Jedva čekamo da istrčimo na teren u Subotici

Posle nešto lošijeg starta prolećnog dela sezone i poraza u Nišu, Čukarički se brzo vratio na pobednički kolosek, protiv gradskog rivala Voždovca pred TV kamerama ostvaren je ubedljiv trijumf u prethodnom kolu (3:0).

Brđani se nadaju da je to početak novog pobedničkog niza, ali ih najpre čeka veoma težak meč u Subotici, protiv Spartaka (subota, 15 časova). Domaćin je renovirao stadion, stanje terena u najsevernijem gradu naše države je u odličnom stanju, a to posebno raduje igrače Čukaričkog.

- Iskreno, jedva čekam da istrčim na teren u Subotici, čuli smo da su uslovi za igru odlični, a to svakako ide nama na ruku. Navikli smo na dobar teren, kakav je naš na Banovom brdu, lično, voleo bih da svi klubovi u Srbiji budu na tom nivou, tada je uživanje igrati fudbal. Subotičanima je otišlo nekoliko bitnih igrača, uglavnom onih najzaslužnijih za sjajne rezultate ovog tima u prethodnim sezonama. Bili su u veoma teškoj situaciji početkom šampionata, ali je očigledno da igraju sve bolje i da imaju kvalitet, pokazali su to i u Kruševcu u prethodnom kolu. Ponavljam, svi preduslovi za dobar meč postoje, a mi se nadamo da ćemo se iz Subotice vratiti bogatiji za tri boda – istakao je Asmir Kajević, strelac drugog gola u pobedi protiv Voždovca.

Svestan je crnogorski reprezentativac da će do početka plej-ofa svaki meč biti težak, a da ih tek u doigravanju čeka „ono pravo“.

- Najbitnije je da smo pobedom protiv Voždovca vratili samopouzdanje. Protiv tako dobre ekipe, koja je dovela izuzetna pojačanja, iskreno da nam je neko ponudio trijumf od 1:0, oberučke bismo prihvatili. Kad se vidi konačan rezultat i da smo pobedili sa 3:0, to dodatno dobija na značaju. Upravo tako nešto nam je bilo potrebno posle lošeg izdanja u Nišu. Da bismo se do kraja borili za Evropu, moraćemo da pravimo rezultate u kontinuitetu. Prošlogodišnje iskustvo iz plej-ofa, u koji smo ušli kao trećeplasirani, a na kraju nismo izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, mnogo će nam značiti. Trudićemo se da ne ponovimo istu grešku i ovoga puta, s obzirom da klub kao što je Čukarički zaslužuje da svake godine igra u međunarodnim kupovima – kazao je Kajević, koji je potom dodao:

- Prema sadašnjem stanju na tabeli, ispada da nam je lučanska Mladost najveći konkurent, ali ne bih otpisivao ni Napredak, niti bilo koji tim koji će igrati u plej-ofu, kad se podele bodovi. Zbog toga je na nama da do doigravanja obezbedimo što veću zalihu, ako je to moguće, da bismo imali kakvu-takvu prednost. Opet, jasno nam je da će četvrtoplasirani tim, a trenutno smo na toj poziciji, imati ubedljivo najteži raspored, u prva tri kola plej-ofa dočekaće prvog i gostovati drugom i trećem na tabeli. Ali, spremni smo na to.

Pohvalio je Kajević čitavu ekipu za pristup u duelu protiv Voždovca, ali je posebno istakao nesebičnost najboljeg pojedinca tog susreta, kapitena tima Marka Docića.

- U situaciji kod našeg drugog gola, Docić je imao otvorenu poziciju za šut, bio sam najbliži njemu, i zbog toga mu nisam ni tražio loptu. Ali, kapiten je bio nesebičan, odradio je posao vrhunski, na meni je bilo samo da ubacim loptu u tada već praznu mrežu. I da je on šutnuo, ništa mu ne bih zamerio – pomenuo je Kajević.

Na kraju, Asmir se osvrnuo i na reprezentaciju Crne Gore, koja će uskoro startovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, duelima protiv Bugarske u gostima i Engleske na domaćem terenu.

- Zadovoljan sam svojom formom, probaću da zadržim ovaj nivo, a selektor će odlučiti hoće li za mene biti mesta u nacionalnoj selekciji. Uglavnom grupa nam je veoma teška, neće nam biti lako, ali neće biti lako ni bilo kom rivalu protiv Crne Gore. U prethodnih nekoliko kvalifikacija do pred kraj smo bili u igri, nadam se da će tako biti i ovoga puta, naravno sa pozitivnim ishodom.

Komentari (0)

Napiši Komentar