VESTI FK Čukarički

Aleksandar Đorđević: Nisam očekivao šansu ovako brzo, ovo je veliki podstrek za mene-AleksandarĐorđević-

Aleksandar Đorđević: Nisam očekivao šansu ovako brzo, ovo je veliki podstrek za mene

Čukarički je godinama unazad poznat kao klub koji želi rezultat, ali ujedno i promociju mladih igrača. Često je teško uklopiti ove dve stvari, ponekad i gotovo nemoguće, ali Brđani uspevaju da istraju u ovoj nameri. I ove sezone nekoliko momaka iz Omladinske škole dobilo je šansu na pripremama prvog tima Čukaričkog, potom i na utakmicama Super lige.

Na početku sezone jedan momak se izdvojio, radi se o Aleksandru Đorđeviću, zadnjem veznom igraču belo-crnih. Posle odlaska Nikole Drinčića, Simo Krunić nije ni imao mnogo izbora, ali je imao ogromno poverenje u mladog Đorđevića. A on je igrom sudbine debitovao protiv Rada na Banjici, protiv kluba u kojem je kao dečak načinio prve fudbalske korake, u kraju grada u kojem je odrastao...

- Tako se poklopilo, dugo ću pamtiti taj meč protiv Rada, a najvažnije je da smo pobedili. Iskreno, imao sam tremu, ali onu pozitivnu. Nije bilo lako debitovati na tom stadionu, u svom kraju, ipak lepo se završilo. Nisam ni verovao da ću tako brzo debitovati, očekivao sam da ću šansu dobiti tokom sezone. Dogodilo se da je Drinčić otišao i da je trener verovao u mene. Ovo je veliki podstrek da radim još bolje i jače, da se dokazujem, da dam sve od sebe.

Đorđević je rođen 20. decembra 1999, a u Čukarički stigao sa 13 godina. O svojim počecima je rekao:

- Počeo sam fudbalom da se bavim sa pet godina, tata je bio fudbalski sudija. Sa sedam godina sam otišao u Rad, a potom došao na Banovo brdo, preko Aleksandra Popovića i Dušana Ljubičića. Igrao sam probnu utakmicu za Čukarički protiv Novog Pazara, zadovoljio i, eto, ostao ovde do dana današnjeg. Igrao sam i prednjeg veznog, ali sam uglavnom bio na sadašnjoj poziciji, zadnjeg veznog.

Izdvojio je Đorđević i trenere koji su najviše uticali na njegov razvoj.

- Mihajlo Jurasović i Veličko Kaplanović. Oni su mi bili treneri dok sam igrao u Omladinskoj ligi, mnogo su mi pomogli sa nekim fudbalskim stvarima, sa postavljanjima, kretnjama... I sada kad se sretnemo popričamo, uvek dobijem neki koristan savet.

Uz Đorđevića u prvom timu Čukaričkog je još nekoliko momaka koji su njegovih godina, a fudbalsku azbuku učili su u mlađim kategorijama Brđana.

- Mi mlađi igrači se držimo uglavnom zajedno, tu su Veličković, Tedić, Kamenović, golman Petrović... Mnogo mi znači kad imam sa kim da popričam, izađemo ponekad zajedno, nisu nam teme samo fudbalske.

Đorđević je prošao prve pripreme sa seniorskim timom u Sloveniji, istakao je da je tu uočio veliku razliku u odnosu na omladinsku ekipu, čiji je do tada bio član.

- Velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, fizički mora da se izdrži, taktički da se mnogo više razmišlja. Pomogli su mi stariji igrači, nadam se da sam se dobro pokazao protiv Rada i Mačve. Najviše saveta sam dobijao upravo od Drinčića. veliki je profesionalac, značilo mi je da popričam sa njim. Takođe, tu su i Darko Puškarić, Petar Bojić...

U duelu protiv Mačve Đorđević je bio među najboljima na terenu, što su na konferenciji za novinare istakla obojica trenera, Krunić i Aničić.

- Očekivao sam tvrdu utakmicu, šef mi je dao šansu, a ja sam dao sve od sebe. Mogao sam da postignem i gol u finišu meča, ali je nabitnija pobeda. U prvom poluvremenu sam prekršajem svesno zaustavio protivničkog igrača u kontri, dobio žuti karton, kasnije sam morao da se dodatno pazim. Što se pohvala tiče, iskreno nisam ih čuo, ali svakako da prijaju svakom mladom igraču.

Istakao je Đorđević i podršku porodice, pre svega oca, a potom i otkrio gde bi voleo da nastavi karijeru:

- Svakodnevno pričam sa ocem o fudbalu, mnogo mi znači njegova podrška. Što se tiče nastavka karijere, moj san je Atletiko, volim boje tog kluba, imaju prelep stadion, odlične navijače, uz to Koke mi je omiljeni igrač.

Da se vratimo u realnost. Naredni meč Čukarički će odigrati protiv OFK Bačke, na gostovanju u Bačkoj Palanci.

- Nadam se da ću ponovo dobiti šansu i da ćemo i tamo nastaviti sa nizom pobeda. Krasi nas sjajna atmosfera, moramo da idemo napred i da pobeđujemo.

Đorđević pored fudbalskog usavršavanja ima još jednu želju:

- Posvetio sam se ispitima, vanredno pohađam Geološko hidrometeorološku školu. Želim potom da upišem DIF.

Komentari (0)

Napiši Komentar