VESTI FK Čukarički

Aleksa Janković: Trudićemo se da nametnemo svoj ritam protiv Zvezde-AleksaJanković-

Aleksa Janković: Trudićemo se da nametnemo svoj ritam protiv Zvezde

Derbi sedmog kola Super lige Srbije biće igran na Banovom brdu, Čukarički će od 18,55 časova ugostiti Crvenu zvezdu. Belo-crni su na debiju Saše Ilića i novog stručnog štaba slavili ubedljiv trijumf na gostovanju Radničkom 1923 u Kragujevcu, ali će mnogo teži ispit imati protiv aktuelnog prvaka.

Jedan od aduta Brđana biće i brzonogi Aleksa Janković, koji je posle samo tri meseca na Banovom brdu pokazao zavidan potencijal. Duel protiv Crvene zvezde će i za njega biti ogroman motiv.

- Igrao sam baš dosta utakmica protiv Crvene zvezde, dok sam bio u Omladinskoj školi Partizana. Često smo izvlačili pozitivan rezultat, ali sećam se i tog poslednjeg derbija, kad smo izgubili 4:3. Tada je Savić, sada saigrač u Čukaričkom, postigao tri gola u preokretu kojim je Zvezda došla do titule u omladincima – kazao je Janković, koji je potom nastavio:

- Trudićemo se da nametnemo svoj ritam, da ih nateramo da izađu iz svoje zone komfora i da im što više otežamo stvari u derbiju. Gledao sam ih u revanš meču protiv Kluža, i pored činjenice da su imali četiri gola prednosti iz prvog susreta, išli su na pobedu. Mogli su možda malo i da kalkulišu, ali nisu odmarali noscioce igre, siguran sam da će imati velike ambicije i protiv nas. Ako već moram nekoga da izdvojim, svakako bi to bili Katai i Ivanić, naravno i golman Borjan, koji je stub ekipe.

Dueli protiv večitih rivala uvek izazivaju dodatnu pažnju, ujedno su i magnet za publiku, pa se očekuje svih 2.000 ljudi na stadionu na Banovom brdu (dozvoljena je polovina kapaciteta).

- Biće sigurno dobra atmosfera na tribinama našeg stadiona, uz dosta gostujućih navijača, ali i onih koji podržavaju Čukarički. U takvom ambijentu je mnogo lepše igrati, osetili smo to u evropskim duelima na startu ove sezone.

Dodatnu draž predstojećoj utakmici daće i „duel“ Saše Ilića i Dejana Stankovića.

- Šta mogu da kažem o tome. Dve legende srpskog fudbala, jedna protiv druge... Biće zanimljivo gledati i njih pored klupa.

Janković Sašu Ilića poznaje od ranije, iz igračkih dana, čak su i delili svlačionicu u jednom trenutku.

- Bilo je to u momentu kad sam bio priključen prvom timu Partizana. Najviše saveta sam dobijao upravo od njega i Lole Smiljanića. Sale mi je pričao da budem strpljiv, da vredno radim, da pokušavam da izvučem maksimum iz svake situacije. Takođe, da koristim svoju brzinu, da dam loptu i da igram bez duela, posebno jer sam tada bio nizak i mršav.

Sada su se Jankoviću i Iliću putevi ukrstili u Čukaričkom. - Ko je to mogao da pretpostavi tada – nasmejao se Janković, koji je potom dodao:

- Slične savete sam dobio od Ilića i sada, samo disciplina, bez nervoze, doći će sve na svoje uz dobar rad i trening.

Prvi meč sa Sašom Ilićem na mestu šefa stručnog štaba Čukarički je odradio najbolje moguće, u Kragujevcu je savladan Radnički sa 3:0.

- Počeo sam meč na klupi za rezerve, sa te pozicije mi je izgledalo da smo nadmoćni, da smo se mi za sve pitali tokom čitavog meča. Nismo dali golove iz prvih šansi, trebalo je malo vremena da ih „probijemo“, posle je bilo mnogo lakše. Težak je bio teren, velika sparina, ali je na kraju sve ispalo kako treba. Zadovoljni smo pobedom, osvojili smo važna tri boda i stekli dodatno samopouzdanje za naredne mečeve, posle neuspeha protiv Hamarbija i Kolubare.

U međuvremenu, Janković je dobio poziv za mladu reprezetnaciju Srbije.

- Bio sam već u selekciji do 21 godine, na poslednjem okupljanju, još dok sam nosio dres Voždovca. Drago mi je da sam opet tu, ne postoji veća čast od dresa nacionalne reprezentacije. Svi igrači koji su dobili poziv su izuztno kvalitetni, većinu njih poznajem, igrao sam u Partizanu sa Svetom Markovićem, Zlatanom Šehovićem, Ivanom Milosavljevićem...

O početku u novom klubu po dolasku iz Voždovca, Janković je kratko rekao:

- Zadovoljan sam, možda je bolje reći prezadovoljan svojim statusom u Čukaričkom. Prihvatili su me sjajno i bivši i sadašnji šef struke, čitav stručni štab, svi u klubu, od ekonoma do fizioterapeuta... Naravno, i iskusniji igrači poput Docića, Kajevića, uvek su tu da daju neki koristan savet.

Na kraju, neizostavna su poređenja Alekse Jankovića sa Veljkom Birmančevićem, bivšim prvotimcem Čukaričkog, koji je sa Malmeom ostvario veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

- Svaka mu čast na svemu što je uradio. On je putokaz svima nama, čista glava, zdrava ishrana i sve će doći na svoje – zaključio je Aleksa Janković.

Komentari (0)

Napiši Komentar