VESTI FK Čukarički

Zdravko Rauković: Svi planovi vezani za Čukarički--

Zdravko Rauković: Svi planovi vezani za Čukarički

Omladinska škola Čukaričkog postala je poznata širom Srbije. Dobar glas daleko se čuje, a o uspesima mladim Brđana najbolje govore rezultati, kao i sadašnji broj prvotimaca poniklih u školi fudbala sa banovog brda. Jedan od perspektivnih trenera koji radi u Čukaričkom, ujedno i najmlađi, je Zdravko Rauković. Sa samo 19 godina došao je na Banovo brdo, gde već sedmu godinu peče trenerski zanat.

- U Čukarički sam došao 2013. godine, kad sam upisao fakultet u Beogradu. Došao sam da volontiram na Banovo brdo, a posle dve godine sam dobio posao. Bio sam u tom trenutku najmlađi trener u klubu, imao sam 19 godina. Počeo sam da radim sa generacijom momaka rođenih 1999. godine, od njih u prvom timu su sad Aleksandar Đorđević, Đorđe Petrović, Stefan Veličković... Bio sam pomoćnik Dušku Ljubičiću. Posle dve godine sam preuzeo 2005. godište, potom sam bio asistent u generaciji momaka rođenih 2003. godine i glavni trener za 2006. godište. Dakle, u Čukaričkom sam već sedmu godinu – sa ponosom je pričao Zdravko Rauković.

O onome što je doživeo u Čukaričkom govori sa biranim rečima.

- Nadaleko je poznato da je Čukarički jedan od najorganizovanijih klubova u Srbiji. Posebno se to odnosi na čitavo funkcionisanje kluba i Omladinsku školu, što je retkost za naše uslove. Svi funkcionišu kao jedna porodica. Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da radim sa brojnim trenerima ovde. Saša Mićović je jedan od njih, bio je pet godina u stručnom štabu sa Vladanom Milojevićem i Milanom Lešnjakom. On je u novijoj istoriji jedan od boljih trenera u Čukaričkom, kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskom rangu. Već sam pomenuo Duška Ljubičića, tu je i Žare Ćurčić, to su treneri od kojih sam najviše učio – istakao je Rauković.

Zdravku ne manjka motiva niti želje da se fudbalski dodatno usavršava, a ističe da svoju budućnost vidi upravo na Banovom brdu.

- Pored Fakulteta koji studiram i „B“ licence, konkurisao sam za „A“ licencu. Planovi za budućnost isključivo su mi vezani za fudbalski klub Čukarički. Planiram da nstavim da radim ovde, da pratim generaciju momaka sa kojima sam već četiri godine, da napredujem zajedno sa njima, da se kao trener razvijam uz njih. Svi treneri ovde funkcionišu kao jedna porodica. Taj kult je građen dugo, od kad je u klubu Dragan Obradović. Igor Matić, direktor Omladinske škole nam je svima velika podrška.

Uz prvenstvene mečeve koje mlađi pioniri igraju na teritoriji Beograda, Brđani su rado viđen gost na raznim turnirima.

- Momci mnogo napreduju na turnirima, u svim segmentima fudbalske igre. Tu se dodatno utemeljuje timski duh. Za ove četiri godine lično najviše mi znači „Neon Kup“, igran na Adi Ciganliji, u saradnji FSS-a i grčkog saveza. U velikoj konkurenciji, Crvene zvezde, Partizana i nekolicine grčkih klubova tada smo osvojili prvo mesto. Takođe, prošle godine smo savladali Crvenu zvezdu dva puta, u gostima je bilo 5:2 za nas. To su utakmice koje su nam bile najznačajnije.

Rauković ističe da rezultati nisu u prvom planu, ali da ni oni neće biti zapostavljeni.

- Imamo veliki broj kvalitetnih dečaka, gledamo da ih usmeravamo na najbolji mogući način. Rezultati nisu prioritet, ali je lepo kad dođu kao posledica rada. Sadašnju generaciju bih mogao da uporedim sa onom rođenom 2003. godine. Sa njima sam bio više od dve godine, kao asistent, čak sam ih u jednom periodu predvodio kao glavni trener. Mislim da su obe generacije izuzetno talentovane, siguran sam da će u budućnosti biti dosta momaka u prvom timu – kazao je Rauković, koji je još dodao:

- Trenutno smo prvi na tabeli, dobili smo sve utakmice, osim jedne, poslednju u nizu protiv tima „Ole“. U devet mečeva imamo samo poraz od OFK Beograda. U narednom periodu nam predstoje najteži ispiti, najpre protiv Crvene zvezde za vikend, odmah potom i protiv Partizana. Ukoliko iz tih mečeva dođemo do povoljnih rezultata, možemo da budemo i jesenji šampioni.

Na kraju, Rauković je govorio o planovima svoje selekcije, kao i najvećim konkurentima za zvanje najboljeg na teritoriji Beograda.

- Trenutno u selekciji imamo 22 igrača i tri golmana. To je optimalni broj dečaka za ovaj uzrast. Sledeće godine ćemo već biti pionirska selekcija, gledaćemo da taj broj bude 20 igrača i tri golmana. Od 25 dečaka njih 17-18 su iz Beograda, ostali su „sa strane“. To su igrači koji su praćeni, selektirani, dolazili su kod nas na turnire i prijateljske mečeve, gde smo zajedno sa direktorom Matićem i koordinatorom Aćimovićem, donosili odluke. Najveći konkurenti su, kao i prethodnih godina, Crvena zvezda i Partizan. Smatram da smo kvalitetom uz njih i da će te tri ekipe voditi glavnu bitku. Takođe, pohvalio bih ekipu „Ole“ iz Borče, imaj odličnu generaciju momaka, ali i način na koji se radi u Radu, Zemunu, Brodarcu i ostalim timovima – kolegijalan je na kraju bio Zdravko Rauković, jedan od najmlađih trenera u Srbiji.

Komentari (0)

Napiši Komentar