VESTI FK Čukarički

Vojin Serafimović: Presrećan sam zbog debija za Čukarički--

Vojin Serafimović: Presrećan sam zbog debija za Čukarički

Pre dve godine Vojin Serafimović je potpisao stipendijski ugovor sa Čukaričkim, a prošle godine postao je i profesionalac. Bio je momak rođen 14. oktobra 2005. godine na pripremama sa prvim timom, u međuvremenu uspešno igrao za mlađe kategorije tima sa Banovog brda, a trenutno je u selekciji omladinaca, koju sa klupe predvodi Pavle Delibašić.

Pred meč prvog tima protiv Kolubare dobio je momak iz Leštana poziv da bude sa ekipom u karantinu, već tada bilo je jasno da će se naći u protokolu za duel protiv Lazarevčana. Razvoj meča omogućio je šefu struke Dušanu Kerkezu da mladog štopera nagrati debijem za prvi tim belo-crnih.

- Iskreno, bio sam uzbuđen kad mi je šef rekao da se spremim i da ću ući u igru, ali nije bilo treme koju sam očekivao. Bio sam izuzetno srećan, svakako da ne želim sad da se na ovome zaustavim. Zahvalan sam saigračima koji su obezbedili tri gola prednosti i na neki način omogućili šefu da mi ukaže priliku da debitujem – kazao je Vojin Serafimović, mladi štoper tima sa Banovog brda.

Brđani su slavili važnu pobedu protiv Kolubare, koja je jedan od najnezgodnijih rivala za Čukarički u prethodne dve sezone. Ipak, na Banovom brdu dilema nije bilo, posle prvog poluvremena u kojem su mreže ostale netaknute, u nastavku su domaći postigli tri gola i stigli do vredne pobede.

- Malo je bilo teže u prvom poluvremenu, ali sve vreme smo se mi pitali. Trebalo je malo vremena ekipi da uđe u ritam, ali je u nastavku bilo mnogo lakše. Držali smo posed, dominirali, stvarali šanse, na kraju postigli i golove koji su nas doveli do pobede – pohvalio je saigrače Serafimović.

Čukarički je ostao na četvrtom mestu, ali stanje na tabeli za Brđane sada izgleda dosta bolje nego pred prethodnu rundu. TSC je na dva boda prednosti, Novi Pazar i Vojvodina zaostaju tri, odnosno pet bodova.

- I kad gledam mečeve sa tribina i kad imam priliku da budem uz prvi tim, imam priliku da se uverim da je ekipa prilično složna. Čukarički ima ogroman potencijal i pre svega karakter, siguran sam i kvalitet da se izbori za mesto u međunarodnim takmičenjima. I ne samo to, verujem da možemo da uradimo nešto značajnije u Evropi naredne sezone, ali ne treba gledati toliko unapred.

Imaće Serafimović priliku da brže napreduje uz sjajne štopere koje ima za saigrače u prvom timu, svakako može dosta toga da nauči od iskusnih Marka Gajića i Radovana Pankova, ali i nešto starijih Uroša Drezgića i Bojana Kovačevića. Poslednja dvojica su upravo prošla put kojim Vojin ide, najpre su se dokazivali u mlađim kategorijama Čukaričkog, a sada su već oslonci prvog tima, pa i mladi reprezentativci Srbije.

- Nije mi nikakav problem da treniram sa mojom generacijom, da igram mečeve za omladince. Kad god dođe poziv iz prvog tima tu sam, do tada na meni je da treniram, radim, igram najbolje što mogu. Bio sam na letnjim pripremama na Bledu, potom zimskim u Antaliji. Svi su me sjajno prihvatili, uklopio sam se, stariji igrači su mi mnogo pomogli, ali i oni mlađi. Iskreno, čini mi se kao da sam tu mnogo duže vremena, već se osećam bliže prvom timu. Ujedno, drago mi je da na mestu štopera imam takvu konkurenciju. Pankov i Gajić su dva iskusnija igrača sa već zavidnim karijerama, od njih može mnogo da se nauči. Ali, tu su i Drezgić i Kovačević, meni bliži godinama. Drago mi je da su prošli put kojim sam sada ja krenuo. Imaju već zavidan broj mečeva u Super ligi, pa i Evropi, nadam se da ću uskoro imati priliku da igram na tom nivou.

Iako je tek debitovao u prvom timu Čukaričkog, ime Vojina Serafimovića se već našlo u beležnicama evropskih skauta. Posebno posle sjajnih igara na Evropskom prvenstvu za kadete, gde je štoper Brđana sa reprezentacijom Srbije stigao u polufinale.

- Nema dileme da su mi svi planovi vezani za Čukarički u ovom trenutku, imam ugovor do 2025. godine. Želim da budem konstantan u prvom timu, da steknem neophodno iskustvo, pomognem timu da pobeđuje. Za dalje ima vremena, polako – kazao je Serafimović na kraju razgovora.

Komentari (0)

Napiši Komentar