VESTI FK Čukarički

Vladimir Lučić: Uvek je teško u Kragujevcu, šteta što neće biti publike-VladimirLučić-

Vladimir Lučić: Uvek je teško u Kragujevcu, šteta što neće biti publike

Čukarički je završio sa Evropom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, Brđanima sada ostaje da se posvete domaćim utakmicama. Poraz u Enšedeu od objektivno kvalitetenijeg Tventea nije toliko zaboleo ekipu sa Banovog brda, koja se hrabro isprsila, na početku meča i pošteno zabrninula domaće navijače.

- Žao mi je što smo na kraju ubedljivo izgubili, zaista smo u drugom meču zaslužili mnogo bolji rezultat. Jednostavno, svoje prilike nismo iskoristili, iskusna ekipa Tventea jeste i tu je ponovo napravljena razlika, baš kao i u prvom meču. Uz sve to, golman holandskog tima Unerstal je sjajno branio, “izvadio” je bar tri lopte iz gola – kazao je Vladimir Lučić, momak koji je došao u Čukarički iz Crvene zvezde, na pozajmicu sa pravom otkupa.

Start meča u Enšedeu bio je fantastičan po Čukarički.

- Odigrali smo sjajnih 15 minuta. Krenulo je od moje prilike koju nisam iskoristio, ali je posle pasa Roganovića brzo pogodio Adžić. Verovali smo i tada, ali i pre utakmice, da možemo do izjednačenja. Najbitnije je da smo hrabro odigrali, da smo prikazali dobar fudbal, o čemu najbolje svedoče aplauzi domaće publike po završetku meča. To je detalj iz dvomeča sa Tventeom koji ćemo večno pamtiti. Bilo je uživanje igrati protiv takvog kluba, pred sjajnim navijačima, na prelepom stadionu.

Čukarički sad mora da se “vrati u realnost”. Prvi sledeći meč igraće u Kragujevcu protiv Radničkog 1923 (ponedeljak, 17 časova, stadion “Čika Dača”).

- Pobede su najbolji lek za sve. Ponavljam, nismo se obrukali u Evropi, ali smo objektivno izgubili od boljeg rivala. Na nama je da nastavimo da pobeđujemo u Super ligi, da ređamo trijumfe i osvajamo što više bodova. Opet, znamo da nam neće biti lako. Imao sam prilike da igram u Kragujevcu Prvu ligu Srbije, i tada je bilo teško, sad može da bude samo još teže. Radnički ima nekoliko vrlo iskusnih igrača, sa mnogo superligaških utakmica u nogama, čak i igrače bogatom internacionalnog iskustva. Mi ćemo naravno gledati sebe, kvalitet imamo, ali to moramo da pokažemo na terenu – upozorio je Lučić.

Meč će biti igran bez prisustva navijača, ali ofanzivnog vezistu Brđana da činjenica ne raduje.

- Bilo je sjajno u Holandiji, pred više od 22.000 navijača. Imam veliko poštovanje prema navijačima Radničkog, vole svoj klub, uvek naprave dobru atmosferu, a svima nama je lakše da igramo u takvom ambijentu. Uostalom, fudbal se i igra zbog navijača i žao mi je što ih ovoga puta neće biti. Imali bi šta da vide, Kragujevčani su sasvim solidni na početku ove sezone, Čukarički igra vrlo dobro – kazao je Lučić.

Komentari (0)

Napiši Komentar