VESTI FK Čukarički

Vladimir Lučić: Mićović ne može da mi odbrani penal-VladimirLučić-

Vladimir Lučić: Mićović ne može da mi odbrani penal

Vladimir Lučić je po drugi put sa Čukaričkim na pripremama u Turskoj. Prvi put je sa Brđanima bio u Antaliji pre dve godine, tada kao igrač IMT-a, sada je član belo-crnih, zvanično kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde.

- Nisam mnogo razmišljao kad je stigao poziv iz Čukaričkog da dođem na pozajmicu. Prihvatio sam to kao nešto najbolje za moju karijeru u ovom trenutku i ovaj potez preporučio bih svakom igraču. U ovim godinama najpotrebnije mi je da igram, ujedno da kvalitetno radim i takmičim se u klubu koji ima visoke ambicije – kazao je Vladimir Lučić, koji je dobio i poziv Dragana Stojkovića Piksija za prijateljski meč protiv selekcije SAD-a u Los Anđelesu.

Čukarički je poznat kao klub koji forsira mlade igrače, ali i traži mnogo od njih.

- Smatram da nema podele na mlađe i starije igrače kad se izađe na teren. Uvek treba da se dokazujemo, da pokušamo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Lično, navikao sam da igram pod pritiskom, meni to nije nikakav problem.

Iako je još uvek igrač Crvene zvezde, Lučić ističe da mu prijaju i ambicije kluba kao što je Čukarički.

- Organizacija u svakom delu funkcionisanja kluba sa Banovog brda je na vrhunskom nivou. Što se tiče ambicija, u svakom meču cilj je pobeda, ovde nikad nema kalkulacija.

Možete li da budete i kao klub i individualno bolji u drugom delu sezone.

- Naravno. Možemo da igramo bolje, želimo i da ostvarujemo bolje rezultate. Trudiću se da svojim partijama, golovima i asistencijama pomognem ekipi da ostvari ambicije. Mladi igrači na Banovom brdu imaju od koga da uče, takav slučaj je bio i tokom jesenjeg dela sezone. - Sa svim starijim igračima je lako igrati, pre svega zbog njihovog iskustva. U Zvezdi mi je bilo najlakše sa Kataijem i Ivanićem. U Čukaričkom sa Vujadinovićem, Docićem i Stevanovićem.

Lučić je jedan od dvojice reprezentativaca Čukaričkog za meč 26. januara protiv selekcije SAD-a u Los Anđelesu.

- Iznenadio me je poziv selektora Stojkovića, iako sam se uvek nadao da ću biti na tom spisku. Velika je privilegija i čast igrati za reprezentaciju Srbije. To je za mene ogroman uspeh. Dobio sam baš dosta čestitki, hvala svima.

Šta očekujete uopšte od te utakmice, može li taj nastup da bude ulaznica jednog dana i za A selekciju?

- Vidim ovo kao lepu šansu da se dokažem selektoru. Nadam se da ću mu se igrački svideti Stojkoviću i da ću ostati u reprezentaciji. Petković i ja samo pozvani iz Čukaričkog i nemamo tremu, osim one pozitivne.

Često na treningu, odnosno na završetku istog šutirate penale. Ko je uspešniji, vi ili golmani Čukaričkog?

- Dobar sam, naročito u duelu sa Mićovićem. Ne može da mi odbrani penal iako me poznaje godinama. Bili smo zajedno i u IMT-u. Ipak, priznajem Mićko je baš dobar golman – uz osmeh je zaključio Lučić.

Komentari (0)

Napiši Komentar