VESTI FK Čukarički

Vinsent Eze: Oduševljen sam što ću dobiti šansu u Čukaričkom--

Vinsent Eze: Oduševljen sam što ću dobiti šansu u Čukaričkom

Vinsent Eze je novi igrač Čukaričkog. Nigerijac je sa klubom sa Banovog brda potpisao ugovor na dve i po godine. Eze, koji je rođen 6. juna 1993. godine u Lagosu, već u ponedeljak uveče priključio se ekipi na pripremama na Kipru, a na aerodromu u Larnaki dočekao ga je tim menadžer kluba Ivan Popović.

- Lepo je vratiti se na Kipar, ovde sam proveo tri godine. Čak znam i hotel u kojem je Čukarički ovde odseo, kad sam bio u Apolonu, često smo bili tu u karantinu – kazao je Eze odmah po sletanju na aerodrom.

Eze je karijeru počeo u Nigeriji, a prvi inostrani klub imao je u Turskoj, u sezoni 2012/13 bio je član Rizespora. Usledila je najpre pozajmica turskom Kartalu, a potom je Eze igrao za tri kiparska kluba, Apolon, Nea Salaminu i Omoniju. U sezoni 2016/17 Eze je bio član Bizerte iz Tunisa, a godinu dana kasnije igrao je za Metalac iz Gornjeg Milanovca. Potom je godinu i po dana bio član novosadske Vojvodine.

- Dve i po godine sam već u Srbiji, imao sam prilike da čujem sve najbolje o Čukaričkom, ali i da se lično uverim u to kad smo igrali protiv njih, kao i u prethodna dva dana, dok smo završavali sve papire oko potpisa ugovora i puta na Kipar. Igrački, vrlo kvalitetan tim, sa mnogo mladih igrača. Oduševljen sam što sam dobio priliku da budem član takvog kolektiva, vrlo profesionalnog u svakom pogledu – kazao je Vinsent Eze.

Eze je već sarađivao sa šefom struke belo-crnih Aleksandrom Veselinovićem, koji je bio jedan od razloga što se opredelio za prelazak na Banovo brdo.

- Veselinović mi je bio trener pre dve godine u Vojvodini, a ostali smo u kontaktu i kad je otišao iz kluba. Pre svega, on je sjajna osoba, imam odličan odnos sa njim. Drago mi je da smo ponovo zajedno u istom klubu. Čim sam čuo za tu opciju, nisam mnogo razmišljao. Drago mi je da ću ponovo dobiti šansu kod njega.

Eze igra na poziciji ofanzivnog veziste. On je drugo zimsko pojačanje Čukaričkog, pre njega u klub je iz belgijskog Mehelena stigao bivši omladinac Crvene zvezde Milan Savić. Eze će u utorak uveče odraditi prvi trening sa ekipom u Pirgosu, mestu pored Limasola, gde Čukarički obavlja treninge.

- Igram uglavnom na mestu levog ili desnog ofanzivnog veziste, ali takođe i u napadu. Sve zavisi od odluke trenera. Mesto u timu ne biram, nikad nisam na tome želeo da insistiram. Svaki trener ima drugačiju filozofiju i strategiju, videćemo koja pozicija će meni biti namenjena u timu – istakao je Eze, koji je potom dodao:

- Znam da ću imati žestoku konkurenciju za mesto u timu u mom novom klubu, ali to je ono što će nas sve skupa učiniti boljim. Nadam se da ću dobiti šansu i trudiću se da je iskoristim, da radim što bolje na treninzima i da uskoro i debitujem u dresu Čukaričkog.

Nigerijac je istakao da zna većinu igrača Čukaričkog, a neke i lično poznaje od ranije.

- Luka Stojanović je ostavio dubok trag u mom bivšem klubu Apolonu iz Limasola. Takođe, Endijae je Afrikanac kao i ja, sreli smo se nekoliko puta, popričali. Dobar sam sa Bogosavcem, ne tako blizak, ali kad smo na terenu on me je uglavnom „čuvao“. Voli mnogo da priča na terenu, odličan je momak, nikad nije bilo nikakvih problema.

Eze je potom govorio o ličnim i klupskim ciljevima u novom klubu.

- Kazao sam već da između ostalog volim da igram na poziciji napadača, a svakako da želim da u dresu Čukaričkog postignem što više golova. Što se tiče kluba, nadam se da će Čukarički i dalje imati veliki uticaj u srpskom fudbalu, da će i ove sezone izboriti plasman u neko od evropskih takmičenja – optimista je Eze.

Radio je Eze sa Veselinovišem u Vojvodini, ali tokom karijere još jedan bivši trener Čukaričkog bio mu je šef struke.

- Trenirao me je u Omoniji Vladan Milojević. Znam da je bio u Čukaričkom i da je klub sa njim osvojio Kup Srbije. Kad sam napustio Kipar, otišao je i on i kasnije preuzeo moj sadašnji klub – podsetio je Eze.

Nigerijac ima 25 godina, ali i već dovoljno iskustva tokom karijere u kojoj je osim rodne Nigerije igrao u još četiri zemlje.

- Mislim da je ovo vrhunac karijere za svakog igrača, imam već određeno iskustvo, nisam mlad, ali ni prestar. Želim da napredujem u karijeri, zato sam i izabrao Čukarički, potpisao sam na dve i po godine. Ako sve bude kako treba, naredni korak biće stepenica više u mojoj karijeri – zaključio je Eze.

Komentari (0)

Napiši Komentar