VESTI FK Čukarički

Veterani Čukaričkog obeležavaju 45 godina od svog najvećeg uspeha posetom meču protiv Lučana--

Veterani Čukaričkog obeležavaju 45 godina od svog najvećeg uspeha posetom meču protiv Lučana

 

Čukarički u sredu 9. avgusta u utakmici četvrtog kola Superlige Srbije dočekuje Mladost iz Lučana, a istog datume pre 45 godina naš klub je pobedom u kvalifikacionom meču nad ekipom Belište iz Hrvatske ušao u drugu ligu tadašnje Jugoslavije. 

Povodom jubileja tadašnji kapiten Čukaričkog, slobodno možemo reći živa legenda kluba sa Banovog brda Jovica Šikanić posetio nas je i najavio dolazak Čukinih veterana na meč za dva dana, koji je na programu od 20 časova. 

"Baš 9. avgusta 1972. godine na stadionu Čukaričkog odigrana je utakmica protiv Belišta i ostvaren do tada najveći uspeh kluba, plasman u saveznu ligu. Od kluba koji koji je bio u drugoj beogradskoj ligi dospeli smo u drugi rang takmičenja i to je bilo veliko iznenađenje i radost za sve", priseća se Šikanić. 

Kako kaže, trener je igrače "skupio sa mora" odnosno pozvao da prekinu odmore i dođu da odigraju taj meč. "Svi su jedva dočekali poziv i igrali srcem, a i tribine su bile pune. Goreli smo za rezultat, bili puni entuzijazma i došli su golovi u 60. i 87. munutu. Čak je i rezultat održan odnosno pet godina smo proveli u saveznom rangu. Verujem da je na krilima tog uspeha klub kasnije rastao". 

Šikanić kaže da je ekipu predvodio trener Aleksandar Pavlović koji je, prema njegovim rečima, proveo u Čukaričkom rekordnih deset godina u kontinuitetu. 

"Najveća vrednost tadašnjeg rezultata je to što je Čukarički sve postigao u amaterskim uslovima u konkurenciji sa klubovima koji su imali status profesionalnih. Naši igraši su svi bili zaposleni po firmama ili su studirali", podseća se bivši kapiten, koji je kao inženjer tehnologije radio u tadašnjem Tehnogasu. 

Na utakmici protiv Belišta 1972. godine Čukarički je nastupio u sastavu: Smiljković, Radić, Rušanac, Duvnjak, Šikanić, Rović, Tručković, Radonjić (Komljen), Golijanin, Čelar i Vučković. 

Rušanac na žalost nije više među nama, a prema rečima Šikanića ostali veterani Čukaričkog iz tog i drugih ranijih sastava doći će da bodre našu ekipu protiv Mladosti iz Lučana. 

Bivši kapiten smatra da su Lučanci oduvek jako nezgodna ekipa, ali i da je aktuelna igra Čukaričkog organizovana i dobra. "Pratim sve utakmice prvotimaca, do nedavno sam i treninge posećivao, kao i većinu utakmice naših mlađih selekcija", kaže vitalni sedamdesetogodišnjak. 

On poziva sve Čukaričane koji vole klub sa Banovog brda da dodju u sredu na stadion Čukaričkog od 20 časova da pogledaju kvalitetnu utakmicu. Dobrodošli! 

Komentari (0)

Napiši Komentar