VESTI FK Čukarički

Veliki preokret Čukaričkog za pobedu protiv Voždovca-MarkoDocić,BorisKopitović,MiroslavBogosavac,NemanjaStevanović-

Veliki preokret Čukaričkog za pobedu protiv Voždovca

Voždovac – Čukarički 1:3 (1:0)

Strelci: 1:0 – Luković u 38. iz jedanaesterca, 1:1 – Bogosavac u 59, 1:2 – Kopitović u 74, 1:3 – Docić u 83. minutu iz jedanaesterca.

Stadion: FK Voždovac. Gledalaca: 500. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Goran Stanojević. Žuti kartoni: Duronjić (Voždovac), Puškarić, Docić (Čukarički).

VOŽDOVAC: Ilić, Petrović, Duronjić (od 86. Mašović), Milunović, Stuparević (od 81. Jevtić), Mikić, Luković (od 86. Zličić), Pavlović, Jovanović, Blagojević, Ćirković.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Kiso (od 66. Stojanović), Docić, Ovusu, Birmančević, Kajević (od 89. Aleksić), Bojić (od 78. Tedić).

Čukarički je slavio pobedu u poslednjem meču osmog kola Super lige Srbije, na gostovanju Voždovcu, u malom gradskom derbiju, posle velikog preokreta u drugom poluvremenu – 1:3 (1:0).

Na startu utakmice prvi je zapretio Čukarički, Ovusu se izborio za poziciju da šutira sa 18 metara, ali je to učinio vrlo loše, lopta je otišla visoko preko gola domaćina.

U 14. minutu odličan pokušaj Petrovića, šutirao je sa 25 metara, ali je još bolje intervenisao Nemanja Stevanović, koji je zakačio loptu, a ona se od stative odbila u polje. Probao je i Kajević šutem iz okreta u 21. minutu, ali ni on nije bio precizan.

U 38. minutu Docić je pogrešio, vratio je bespotrebno loptu unazad, ali je pogrešio i sudija Miloš Đorđić, koji je duel Kopitovića i Stuparevića okarakterisao kao jedanaesterac. Loptu je uzeo Andrija Luković, čiji je šut bio vrlo jak i precizan, golman Čukaričkog Stevanović bio je nemoćan, iako je pogodio stranu – 1:0.

Tri minuta kasnije usledio je dobar pokušaj Bojića, očigledno željnog igre, lepo je primio loptu u šesnaestercu, okrenuo se, ali je šutirao pored gola Voždovca iz dobre pozicije.

U 43. minutu sjajna akcija Brđana iz slobodnog udarca, kombinovali su Docić i Birmančević, kapiten je lepo na drugoj stativi pronašao Kopitovića, koji je bio u idealnoj poziciji za šut, odlučio se za dodavnje i pogrešio je, Bojić je bio u ofsajd poziciji.

Na startu drugog poluvremena dobra prilika za domaće posle smušene intervencije odbrane Čukaričkog, šutirao je Duronjić sa sedam-osam metara, ali je golman Stevanović još jednom bio odličan. Dva minuta kasnije fantastična akcija i veliki promašaj domaćih. Luković je odlično uposlio Stuparevića, a ovaj je iz idealne pozicije, sa 12 metara promašio gol tada već nemoćnog Stevanovića.

Još jedna dobra akcija domaćih u 55. minutu Stuparević je dodao do Duronjića, ali je Stevanović sjajno “ušao u šut” i još jednom odbranio, u nastavku akcije lopta se opet odbila do Duronjića, ali je ovoga puta Bogosavac izbio sa gol linije u korner.

U jeku inicijative Voždovca Čukarički je izjednačio. Bila je to lepa akcija u 59. minutu, centrirao je sa desne strane Miladin Stevanović, a na drugoj stativi je usamljeni Bogosavac lako glavom savladao Ilića – 1:1.

U 72. minutu ponovo sjajna akcija Čukaričkog iz slobodnog udarca. Izveo ga je maestralno Docić, a Kopitović je umakao odbrani domaćih i na drugoj stativi glavom prebacio loptu u gol Voždovčana – 1:2.

Poptuno su pali posle vođstva Čukaričkog domaći, a Brđani su odmah posle vodećeg gola imali još jednu dobru šansu, Bojić je uposlio Ovusua, ali je njegov šut odbranio Ilić.

U 83. minutu Čukarički je stekao dva gola prednosti. Posle lošeg dodavanja i greške golmana domaćih, Tedić je prvi stigao do lopte, a Mikić ga je oborio, bez dileme bio je to jedanaesterac. Odgovornost je preuzeo kapiten Docić, koji je golmana Ilića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu – 1:3.

Imali su potom Brđani još prilika da ubedljivije slave, Bogosavac je iz centaršuta pogodio stativu, potom je Luka Stojanović promašio sa 15 metara iz odlične pozicije. Pred kraj meča fantastičnu priliku imao je Ovusu, koji je umakao odbrani domaćih, ali je njegov udarac najpre odbranio golman Voždovca, a potom je on šutirao visoko preko gola.

Komentari (0)

Napiši Komentar