VESTI FK Čukarički

Čukarički osvojio bod na gostovanju Radničkom u Nišu--

Čukarički osvojio bod na gostovanju Radničkom u Nišu

Radnički (Niš) – Čukarički 0:0

Stadion: „Čair“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Milan Šutulović i Svetozar Živin. Žuti kartoni: Ristić (Radnički), Šapić (Čukarički).

RADNIČKI: Ristić, Marković, Bjeličić, Subotić, Gavrić, Aksentijević, Đuranović, P. Ćirković, Stoiljković, Pantelić (od 68. Momčilović), Živković (od 68. Kasalica).

ČUKARIČKI: Petrović, N. Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović, Lukić, Kajević, Savić, Pantić, Nikčević (od 66. Vidosavljević), Eze (od 43. Rakonjac).

Prvu šansu i to odličnu imao je Čukarički u četvrtom minutu, Savić je primio loptu, potom petom prelepo proigrao Kajevića, koji je šutirao sa 16 metara i promašio. Bila je ovo fantastična šansa. Nišlije su opasno zapretile u 13. minutu, posle kornera lopta se odbila do Markovića, koji je tukao sa 12 metara, i on je bio neprecizan.

Sjajnu priliku imao je Gavrić u 18. minutu, umakao je odbrani Čukaričkog bez većih problema, izašao je u situaciju „jedan na jedan“ sa Petrovićem, ali je sa 16 metara šutirao pored gola. Dugo nije bilo prilika, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, sve do 41. minuta kad je Živković pokušao sa 25 metara, ali je lopta posle njegovog šuta otišla van okvira gola.

Minut kasnije zbog povrede teren je napustio Eze, zamenio ga je Rakonjac. Agresivnije je počeo Čukarički u drugom poluvremenu, a ponovo je Kajević imao priliku, u 52. minutu je prelepo ciljao sa ivice šesnaesterca, ali je Ristić prelepo odbranio. Deset minuta kasnije opasno je pretio Radnički, Gavrić je snažno šutirao sa 20 metara, lopta je prohujala pored leve stative Petrovićevog gola.

Šansu utakmice imao je Savić u 62. minutu posle prelepe akcije u tri poteza, Kajević je dodao do Pantića, ovaj prosledio loptu do Savića, koji je ostao usamljen iskosa sa desne strane, pogodio je stativu. U 73. minutu je pokušao i Pantić, bio je to takođe snažan udarac sa 25 metara, ali za malo neprecizan. Samo minut kasnije u lepoj prilici našao se Rakonjac, ali je vrlo loše šutirao sa deset metara.

U 78. minutu lepa akcija belo-crnih, Savić je prošao po desnoj strani i centrirao, Vidosavljević je šutirao glavom, ali je Ristić još jednom bio na visini zadatka. Pantić je tri minuta kasnije majstorski proigrao Rakonjca, koji se izborio za poziciju i šutirao sa 12 metara, ali je u poslednjem momentu izblokiran. Posle kornera sevnula je kontra Nišlija, Ćirković je umakao odbrani Brđana, ali mu je Petrović „ušao u šut“ i odbranio taj udarac.

U 87. minutu još jednom je Pantić bio kreator akcije, ovoga puta je lepo dodao loptu do Vidosavljevića, koji je sve uradio odlično, osim završnog udarca sa 15-tak metara, bilo je to preslabo za Ristića. Uzvratio je odmah potom Đuranović, ali je Petrović još jednom bio oprezan. Minut kasnije probao je i Stojiljković glavom, imao je Čukarički sreće u tim momentima, gosti su dobili samo korner.

Komentari (0)

Napiši Komentar