VESTI FK Čukarički

Uroš Drezgić: Partizan veliki izazov, nadam se da ću dobiti šansu-UrošDrezgić-

Uroš Drezgić: Partizan veliki izazov, nadam se da ću dobiti šansu

Debitovao je Uroš Drezgić za Čukarički pre tačno 11 meseci, bio je to duel pretposlednjeg kola Super lige protiv Inđije na Banovom brdu, ne preterano rezultatski bitan za oba tima. Odigrao je potom stameni štoper i poslednji meč prošle sezone protiv Mačve, a potom se vratio među omladince. U ovoj sezoni, nastupao je 26 utakmica u Omladinskoj ligi Srbije, postigao je čak devet golova.

Kao nagrada za odlične partije Drezgiću je stigao poziv za povratak prvi tim. U mečevima protiv Mladosti i Napretka, momak rođen 4. oktobra 2002. godine u Šapcu bio je među starterima.

- Cilj mi je bio da se što pre vratim u prvim tim, ali iskreno iznenadio me je poziv stručnog štaba. Naravno, bio sam spreman da se u bilo kom trenutku priključim ekipi, pa sam već protiv Voždovca ušao sa klupe, a potom počeo naredne dve utakmice. U Kruševcu smo odigrali vrlo zahtevan meč, nije bilo lako zadržati koncentraciju tokom čitavog susreta. Na žalost, primili smo gol u poslednjim trenucima meča, to je pokvarilo inače odličan utisak – kazao je Uroš Drezgić, štoper Čukaričkog.

Čestitke za odlične partije Drezgiću su stizale sa svih strana. - Podržavali su me saigrači, stručni štab, moji treneri iz omladinaca, Velja Kaplanović me često savetuje. Čestitali su odmah posle utakmice i direktori kluba, Matijašević, Grkinić, Mirosavljević, uz naglasak da je bilo odlično i da je postavljena lestvica ispod koje ne sme da se ide – nasmejao se Drezgić.

Štoper Brđana je ove sezone u 26 nastupa za omladince Čukaričkog postigao čak devet golova.

- Pogađao sam uglavnom iz prekida, većinu golova davao sam glavom.

Možemo li uskoro da očekujemo i prvenac u seniorskom klubu?

- Možda već protiv Partizana u nedelju – optimistički je kazao Drezgić, koji se potom osvrnuo na žestoku konkurenciju u prvom timu belo-crnih:

- Imamo nekoliko iskusnih igrača na toj poziciji, nekolicinu mlađih, među njima sam i ja kao najmlađi. Svi mi pružaju podršku, najviše Šapić koji je baš dugo u Čukaričkom, Kamenović mi je takođe mnogo pomogao protiv Mladosti.

U nedelju (16,40 časova) u derbiju kola Čukarički će ugostiti ekipu Partizana na Banovom brdu. Drezgić se nada da će biti među starterima.

- Čekam svoju šansu, nadam se da ću se naći na terenu protiv Partizana, bila bi to kruna ove sezone za mene. Evropu smo izborili, napravili smo sjajan rezultat, sada nam ostaje da uživamo u preostalim mečevima. Stručni štab je pružio šansu i nama mlađima, a svako od nas ima veliki motiv da se dokaže. Znamo kvalitete Partizana, imaju odličan tim, u kom god sastavu da počnu meč biće vrlo kvalitetni. Smatram da je Holender jedan od najboljih napadača u Super ligi, nadam se da ću igrati i da ću čuvati baš nejga, bio bi to veliki izazov za mene – istakao je Drezgić.

Štoper Brđana je ove sezone već odigrao dva meča protiv Partizana, u Omladinskoj ligi Srbije. U „Zemunelu“ su slavili crno-beli, Čukarički se revanširao na domaćem terenu.

- Izgubili smo u gostima, ali smo se Partizanu revanširali na Carevoj ćupriji, kad smo slavili sa 3:2. U tom meču sam i postigao gol – podsetio je Drezgić.

Na pitanje ko je najbolji štoper u Super ligi, Drezgić je nešto duže razmišljao, a potom je kazao:

- Svakako Nemanja Milunović iz Zvezde, Sveta Marković iz Partizana i naravo naš Stefan Šapić – zaključio je Drezgić.

Komentari (0)

Napiši Komentar