VESTI FK Čukarički

Trenčin bolji od Čukaričkog, Vidosavljević dva puta pogađao stativu-MilutinVidosavljević-

Trenčin bolji od Čukaričkog, Vidosavljević dva puta pogađao stativu

Čukarički – Trenčin 0:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Depetris u 35, 0:2 – Roguljić u 81. minutu. Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 50. Žuti kartoni: Stojanović, Ostojić, Kamenović (Čukarički), Kapuadi, Van Kesel (Trenčin).

ČUKARIČKI: Petrović, Ćirković, Ostojić, Šapić, Kamenović, Docić, Kovač, Vidosavljević, Birmančević, Stojanović, Tedić.

TRENČIN: Bergsen, Šulek, Kapuadi, Kpekava, Križan, El Mahdiui, Zubairu, Kadak, Bukari, Depetris, Van Kesel. Igrali su još: Šemrinec, Pišoja, Ruben, Slavik, Roguljič, Lamine, Gomes, Kolvijk, Knežević, Komvalijus, Čataković, Lukaš.

Čukarički je poražen u drugom meču na pripremama na Kipru, bolja od Brđana bila je sjajna ekipa Trenčina. Slovaci su do trijumfa došli golovima Depetris u 35. i Roguljić u 81. minutu. Belo-crni su imali izglednih prilika, ali je Vidosavljević u dva navrata pogodio stativu, dok je takođe dva puta neprecizan iz dobrih pozicija bio Birmančević.

Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović u drugom subotnjem meču na pripremama na Kipru, protiv Trenčina, izveo je sastav koji je „izneo“ najveći deo jesenje sezone. Prvu ozbiljniju priliku Čukarički je imao u 20. minutu, Luka Stojanović je odlično prosledio loptu do Birmančevića, koji je ušao u šesnaesterac, „zalomio“ je čuvara, ali je potom loše šutirao sa šest-sedam metara. Šest minuta kasnije pokušao je sa više od 30 metara udaljenosti Docić, ali je šutirao pravo u golmana Bergsena.

Nisu Slovaci imali posed lopte, ali kad god su prelazili na polovinu Brđana bili su opasni. Posebno po bokovima, na taj način iznudili su i nekoliko kornera, ali je odbrana Veselinovićeve ekipe svaki put odlično regovala. Sjajan napad Čukarički je imao u 32. minutu, Kovač je prelepo uočio usamljenog Vidosavljevića, koji je precizno šutirao sa 25 metara, ali je sjajnom paradom golman Bergsen otklonio opasnost.

Samo minut kasnije odličan prodor Vidosavljevića po desnoj strani, potom ubacivanje u peterac, ali je Tedić bio daleko od lopte. Slovaci su u 35. minutu pokazali koliko su opasni, bio je to odlično izveden kontranapad po desnoj strani, El Mahdiui je prošao Kamenovića, potom odlično uposlio Depetrisa, koji je uklizao na drugoj stativi i lako savladao Petrovića – 0:1.

Nedugo potom mogao je Čukarički do izjednačenja, Kovač je odlično „izbacio“ u prvi plan Birmančevića, koji je šutirao za malo pored gola Trenčina. Do kraja prvog poluvremena više nije bilo šansi.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Trenčin je imao sjajnu priliku, po levoj strani je prošao Komvalijus, uputio je oštar centaršut do Čatakovića, kojem je zicer sa pet metara skinuo Petrović. U 50. minutu Stojanović je iznudio slobodan udarac, a izvođač je bio Docić, šutirao je snažno po zemlji, bio je za malo neprecizan.

Dva minuta kasnije slobodnjak je izveo Stojanović, ali je živi zid Trenčina odradio posao. Možda i najbolju akciju na meču Čukarički je napravio u 56. minutu, Docić je osvojio loptu na sredini terena, usledio je dug i precizan pas za Vidosavljevića, koji j napravio dva-tri koraka, a potom je šutirao sa 22-23 metra, pogodio je stativu.

Uzvratili su Slovaci u 64. minutu, sjajno je slobodan udarac iskosa sa desne strane izveo Bukari, pogodio je prečku. Zatresla se u 72. minutu ponovo stativa gola Trenčina, ponovo je to učinio Vidosavljević, sada posle dodavanja Stojanovića glavom i šuta sa 17 metara.

I pet minuta kasnije Vidosavljević u glavnoj ulozi, ovoga puta je primio loptu u šesnaestercu, ali je požurio sa udarcem, bio je neprecizan u situaciji iz koje je mogao i da asistira. Minut posle toga, pritisak Brđana je urodio plodom, Vidosavljević je ovoga puta dodao do Stojanovića, ovaj je odložio loptu do Birmančevića, koji je šutirao visoko preko gola Trenčina, sa desetak metara. Kazna za promašaje stigla je u 81. minutu, Roguljić je primio sjajan pas i rutinski je savladao Petrovića iz neposredne blizine – 0:2. Do kraja meča nije bilo izglednih prilika.

Naredne mečeve Čukarički će odigrati 1. februara, takođe u subotu. Ponovo će na programu biti dva susreta, od 11 časova rival će biti ruska UFA, a od 16 Brđani će na megdan letonskom timu RFS. Omladinci Čukaričkog, koji su takođe na pripremama na Kipru, prvi prijateljski duel igraće sutra, rival će im biti litvanski tim Kauno Žalgiris.

Komentari (0)

Napiši Komentar