VESTI FK Čukarički

Treći ovosezonski remi Čukaričkog i niškog Radničkog--

Treći ovosezonski remi Čukaričkog i niškog Radničkog

Čukarički - Radnički (Niš) 0:0

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Đorđe Maksimović. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Marko Đuričić. Žuti kartoni: Aganspahić (Čukarički), Mlađović, Vujadinović, Arsić (Radnički).

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović, Aganspahić, Puškarić, Mijailović, Čolović (od 72. Kempbel), Šapić (od 39. Drezgić), Endijae (od 90+1. Rogan), Kovač, Roganović, Lukić (od 72. Docić).

RADNIČKI: Dujmović, A. Kovačević (od 72. Pejović), Mićibući, Štulić (od 64. Tomić), Vujadinović, Mitrović, Arsić, Mlađović, Savić, Mesarović (od 80. Jovanović), Aksentijević (od 80. Stanković).

I treći put u sezoni Čukarički i niški Radnički odigrali su nerešeno, drugi put su mreže na Banovom brdu ostale netaknute – 0:0. Bili su domaći bolji rival, imali su konkretnije prilike od Nišlija, ali ne i dovoljno umeća da savladaju Dujmovića i već sada obezbede treće mesto i plasman u Evropu.

Prvu priliku imali su domaći u trećem minutu, Čolović je odlično centrirao sa desne strane, igrač Radničkog Kovačević nespretno je reagovao i umalo je savladao svog golmana. Na njegovu sreću, lopta je završila u korneru, posle kojeg nije bilo opasnosti po gol Nišlija. Tek u 19. minutu viđeno je naredno uzbuđenje, ali je Kovačev šut sa 13 metara odbrana Nišlija u poslednji čas izblokirala.

Još bliže golu Brđani su bili četiri minuta kasnije, Roganović je uputio dobar centaršut iz kornera, Aganspahić je uputio loptu ka golu, koju je izbio jedan igrač Radničkog, samo do Puškarića, čiji je snažan šut sa šest metara Dujmović fantastično odbranio. Prvi pokušaj ka golu Čukaričkog, i to vrlo dobar, gosti su imali u 29. minutu, odbrana belo-crnih ostavila je nešto više prostora Kovačeviću, koji je šutirao sa 25 metara, zamalo preko prečke Mićovića.

U finišu prvog poluvremena lepa akcija domačih, Lukić je dodao loptu do Kovača, ovaj pokušao da uposli Aganspahića, ali je Dujmović pravovremeno intervenisao i otklonio opasnost. Zaigrali su nešto agresivnije gosti, pa su imali i dobru šansu u 61. minutu, kad je Mitrović snažno šutirao sa 15 metara, ali je bio zamalo neprecizan.

Pet minuta kasnije Roganović je posle pasa Endijaea umakao odbrani Radničkog, uputio je oštru loptu ka Aganspahiću, ali je odlično intervenisao Vujadinović. U finišu meča šef struke Čukaričkog na teren je između ostalog poslao i Marka Docića, kojem je ovo bio prvi meč posle duge pauze, još od novembra prošle godine.

Do kraja meča najpre su gosti imali priliku iz slobodnog udarca, ali je u 89. minutu Tomić šutirao visoko preko Mićovićevog gola. Potom, u trećem minutu nadoknade i Aganspahić, koji je iz okreta šutirao, ali je Dujmović odbranio.

Komentari (0)

Napiši Komentar