VESTI FK Čukarički

Tošić: Znamo da neće biti lako protiv Mladosti, sećamo se meča iz Novog Sada-NemanjaTošić-

Tošić: Znamo da neće biti lako protiv Mladosti, sećamo se meča iz Novog Sada

Čukarički će utakmicom protiv ekipe Mladost GAT (nedelja, 17,30 časova) završiti kalendarsku 2022. godinu. Pomalo neuobičajeno, zbog specifičnog termina predstojećeg Mondijala u Kataru, polusezona će biti gotova u prvoj polovini novembra meseca. Brđani su u četvrtak poraženi od Crvene zvezde u zaostaloj utakmici sedmog kola, na istom terenu, na stadionu na Banovom brdu ugostiće mlađeg novosadskog superligaša.

- Morali smo što pre da zaboravimo utakmicu protiv Crvene zvezde. Izvukli smo pouke i odmah se okrenuli narednim obavezama i pripremi za duel protiv Mladosti. Što se tiče večitih rivala, ostaje žal za bolji rezultatima u ta dva meča, ali biće još prilike tokom sezone da se sa njima sastanemo i da u tim utakmicama vidimo da li smo i koliko napredovali – kazao je levi bek Čukaričkog Nemanja Tošić.

U utakmici protiv crveno-belih, po izlasku Marka Docića, potom i Miladina Stevanovića, kapitenska traka završila je na ruci Nemanje Tošića.

- Velika čast i privilegija, s obzirom na to ko je sve nosio traku u prethodnom periodu u Čukaričkom. Bio je to samo motiv više na terenu za mene, na žalost nije se završilo pozitivnim ishodom po ekipu.

Prema plasmanu na tabeli Čukaričkom pripada uloga favorita na meču protiv Mladosti, ali Tošić upozorava da ne očekuje lak posao.

- Naprotiv! Najgore bi bilo da unapred upišemo bodove, to bi bilo pogubno po nas. Moraćemo mnogo bolje da odigramo nego u nekim prethodnim susretima, samo na taj način možemo do trijumfa. Znamo koliko nam je teško bilo protiv istog rivala u Novom Sadu, tada je golman Mićović pri našem vođstvu od 1:0 odbranio jedanaesterac i usmerio meč ka našem trijumfu. Mnogo bi nam značilo da dođemo do tri boda i da mirno odemo na odmor.

Čukarički polusezonu neće završiti na željenom trećem mestu, ali Tošić ističe da ekipu konačna borba za tu poziciju tek čeka na proleće.

- Na pola smo prvenstva, ima još mnogo da se igra, ne treba zaboraviti ni takmičenje u Kupu Srbije, od kojeg će mnogo toga zavisiti. Svakako smo tu negde, u igri za treće mesto i to je najbitnije. Pre toga, od velikog je značaja da protiv Mladosti upišemo tri boda, ali ponavljam, vrlo su dobra ekipa, po igrama su zaslužili više bodova nego što trenutno imaju, namučili su između ostalog i večite rivale. Ne bih izdvajao pojedince u njihovom timu, pre svega su jaki kao ekipa.

Otkrio je Tošić i šta će raditi tokom pauze.

- Biće dosta kvalitetenog fudbala za gledanje. Imaću privilegiju da uživo posmatram Svetsko prvenstvo u Kataru i da uživo bodrim kuma Luku Jovića i reprezentaciju Srbije, uzeo sam ulaznice za grupnu fazu.

Samo za grupnu fazu?

- Ne zbog toga što nemam poverenja u momke, zaista očekujem i verujem da će proći grupu. Jednostavno, treba se posle spremati za nastavak sezone, treba ostati fokusiran na ono što Čukarički očekuje tokom zimskih priprema i potom na proleće u završnim borbama – istakao je Tošić.

Komentari (0)

Napiši Komentar