VESTI FK Čukarički

Tomović: Uvek volim da se vratim u Novi Sad, biće vrlo teško protiv Vojvodine-StefanTomović-

Tomović: Uvek volim da se vratim u Novi Sad, biće vrlo teško protiv Vojvodine

Isticao je tokom drugog dela sezone šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez da ima slatke muke i da ga „boli glava“ kad mora da izabere startnih 11. Ipak, upravo su njegove izmene bile vrlo bitan faktor u pet „prolećnih“ pobeda Brđana u šest odigranih mečeva. Veliki udeo imao je i ofanzivni vezista Stefan Tomović, nekadašnji mladi reprezentativac, koji nije bio u najbiljoj formi tokom jesenjeg dela šampionata, ali je sada jedna od najjačih karika u belo-crnom timu. U prvih šest kola Tomović je postigao i tri vrlo vredna gola.

- Prezadovoljan sam rezultatima koje smo ostvarili u nastavku sezone, baš kao i svi u klubu. Pokazali smo da smo ozbiljni konkurenti za plasman u Evropu, smatram da smo svima dokazali kakva smo ekipa. Mnogi pričaju i o tom drugom mestu, ali mi nigde ne žurimo, gledamo za sada samo sebe. Partizan je na bod razlike, ima odličnu ekipu, tek ćemo voditi velike bitke – kazao je Tomović, koji je potom nastavio:

- Kad to kažem, smatram da ne smemo da zapostavimo TSC, Vojodinu, Novi Pazar... Sve te ekipe igraju dosta dobro u dosadašnjem toku sezone. Opet, sada sve zavisi od nas, a pokazali smo da možemo da se nosimo sa pritiskom.

Nije Tomović birao uloge, na startu nastavka Super lige dobijao je šansu sa klupe, potom je bio starter.

- Nijednom igraču nije svejedno, svako od nas teži da počne utakmicu i da bude standardan. Rekao sam i pre početka ovih priprema da sam došao dodatno motivisan, raspoložen, sada su se sve kockice složile. Znam da mogu još više i očekujem još bolje partije, i moje i čitave ekipe. Već smo o tome pričali ranije, imao sam i povredu kad sam došao u Čukarički, malo je duže trajao proces prilagođavanja, sada je sve kako treba.

Tomović je jedan od igrača koji dovode publiku na stadione, jedan od onih koji, kako je šef struke Kerkez istakao, imaju „vic u nogama“.

- Kroz svoju karijeru uvek sam voleo da napravim potez više, da uradim nešto što se sviđa publici i uživam u tome. Znam da je na Banovom brdu uvek bilo takvih igrača, ima ih i sada, nije to samo sa mnom slučaj.

Posle serije odličnih rezultata, Čukarički će na jedno od najtežih gostovanja u sezoni, u subotu od 16 časova igraće protiv Vojvodine u Novom Sadu.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica, Vojvodina ima vrlo kvalitetan sastav, igraju na svom stadionu, promenili su trenera i verovatno će uslediti reakcija. Ali, očekujem da nastavimo u ritmu u kojem smo krenuli. Dobro poznajem stadion „Karađorđe“ dok sam nosio dres Proletera, tamo sam najviše golova u karijeri postigao, neki su bili zaista lepi, protiv velikih rivala. Radujem se što ću ponovo igrati u Novom Sadu.

Istakao je još jednom Tomović šta smatra najvećom prednošću svog tima.

- Svakako, karakter. Pokazali smo da ne odustajemo do kraja, čak i kad lošije krene. Posebno se to odnosi na drugi deo sezone, ponekad i sreća bude na našoj strani baš zbog tog karaktera i činjenice da ne odustajemo do kraja.

Upravo je Tomović jedan od tih koji nije odustajao, malo je nedostajalo da tokom zimskog prelaznog roka ode na pozajmicu, ali je odlučio da ostane na Banovom brdu i bori se za svoj status u timu.

- Na svoju inicijativu, mislio sam da je najbolje za mene bilo da ostanem na Banovom brdu. Znam kakav sam kad sam motivisan i raspoložen, znam šta mogu da pružim. Sve se to pokazalo ispravnim, za sada je mnogo bolje nego u prvom delu sezone. Ipak, ponavljam, mogu da pružim još više, ovo bi trebalo da bude samo početak dobrih partija i još boljeg učinka – optimista je Tomović.

Komentari (0)

Napiši Komentar