VESTI FK Čukarički

Stefan Veličković: Igranje u reprezentaciji je nešto posebno-StefanVeličković-

Stefan Veličković: Igranje u reprezentaciji je nešto posebno

Pred početak sezone, tokom priprema u Beogradu, potom i u Sloveniji, Stefan Veličković se ozbiljno nametnuo za mesto startera u Čukaričkom. Čak je bio i „viđen“ u početnih 11 na evropskoj premijeri protiv Banantsa na Banovom brdu, ali se samo nekoliko dana pred duel sa Jermenima povredio.

- Šef me je planirao za startnu postavu za početnu utakmicu u sezoni, ali sam imao peh, dva-tri dana pred taj meč sam nezgodno pao na treningu i povredio se. Isprva sam mislio da nije ništa ozbiljno, ali posle snimka su mi kazali da sam polomio prst, te da takav prelom iziskuje tri do četiri nedelje pauze, ili operaciju. Čak sam hteo da mi lekari stave neku zaštitu, kako bih odigrao utakmicu protiv Banantsa, ali je pauza bila najbolje rešenje – istakao je na početku razgovora Stefan Veličković, jedan iz plejade mladih igrača Čukaričkog.

Tokom priprema, osim na svojoj „prirodnoj“ poziciji desnog beka, Veličković je igrao i na levom beku, bio je zadnji vezni, čak je bio i u vezi, na krilnoj poziciji.

- Mogu da igram desnog i levog beka, najpre te dve pozicije, tačno je da sam bio i zadnji vezni, a u mlađim kategorijama sam igrao i na krilu, pa je šef u Sloveniji probao i tu opciju. Moje je da se trudim i nametnem, trener će odabrati koliko ću igrati i na kojoj poziciji.

Prve četiri utakmice u sezoni Veličković je odgledao sa tribina ili putem malih ekrana, prethodne tri je bio među rezervistima.

- Iskreno, nije mi bilo svejedno, teško je gledati ekipu, a da niste u mogućnosti da pomognete. Opet, momci su super odradili posao, zadovoljni smo kako smo krenuli u novu sezonu, osim, eto, tog meča u Senti, gde smo izgubili od TSC-a. Idemo dalje, na nama je da iz tog susreta izvučemo pouke i da damo sve od sebe već u duelu protiv Proletera, da na Banovom brdu osvojimo nove bodove.

U međuvremenu stigla je najveća moguća nagrada za Veličkovića, ponovo je pozvan u mladu reprezentaciju Srbije, sada za kontrolni duel protiv subotičkog Spartaka, pod komandom novog selektora Nenada Milovanovića.

- Igranje u reprezentaciji za mene je nešto posebno, zbog toga sam presrećan što sam bio i na spisku novog selektora, kojem sam izuzetno zahvalan. Njegov poziv je veliki podstrek za sve nas koji smo u Staroj Pazovi, trudićemo se da ispunimo sve zahteve i da pokažemo da na nas može da se računa u budućnosti. Nisam igrao na početku sezone, ali sam siguran da je selektor upoznat sa mojim kvalitetima, igrao sam prošle sezone, između ostalog i protiv njegove Mladosti. Zahvalan sam mu na pozivu – istakao je Veličković.

Na kraju Stefan je govorio o ličnim i klupskim ciljevima:

- Što se tiče Čukaričkog, želje su nam da budemo među tri prvoplasirane ekipe, da ponovo izborimo mesto koje garantuje plasman u evropska takmičenja. Lično, zadovoljan bih bio ako uspem da se opet nametnem šefu, da dođem do startne postave i da odigram što više utakmica ove sezone u klubu, a samim tim bi moje šanse da nastupam i u reprezentaciji bile daleko veće.

Komentari (0)

Napiši Komentar