VESTI FK Čukarički

Stefan Tomović potpisao ugovor sa Čukaričkim na četiri godine--

Stefan Tomović potpisao ugovor sa Čukaričkim na četiri godine

Stefan Tomović je treće pojačanje Čukaričkog za narednu sezonu, posle Đorđa Ivanovića i Nikole Vujadinovića. Mladi vezista je potpisao ugovor sa Brđanima na četiri godine. Tomović je rođen 14. oktobra 2001. Godine u Kruševcu, gde je i počeo da se bavi fudbalom. Igrao je za mlađe kategorije Trajala, odakle je prešao u Brodarac.

Posle omladinskog staža u ovom beogradskom klubu potpisao je za Proleter, sa kojim je imao odličnu sezonu, iako su Novosađani ispali u Prvu ligu Srbije, na 26 utakmica postigao je osam golova. Tomović je u međuvremenu stigao i do dresa mlade reprezentacije Srbije. Zadovoljan odrađenim poslom bio je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević, uz napomenu.

- Završili smo prelazni rok, što se tiče dolazaka ono što smo hteli, to smo i uradili. Eventualno, ako se na tržištu pojavi kvalitetan mladi, brz napadač, ali nećemo žuriti. Tomović je u prethodnoj sezoni pokazao potencijal, na njemu je da nastavi da se razvija u najboljem mogućem smeru, a na nama da mu u tome pomognemo. Zahvalni smo Marjanu Jugoviću i Ostoji Stjepanoviću, koji su pomogli da se ovaj transfer realizuje. Ostaje da vidimo da li će neko napustiti klub, a to naravno zavisi od toga hoće li klub i taj igrač dobiti adekvatnu ponudu – kazao je Matijašević.

Zadovoljstvo zbog potpisa ugovora sa Čukaričkim nije krio Stefan Tomović, koji će već u utorak odraditi lekarske preglede, a potom i prvi trening sa ekipom.

- Zahvalan sam Proleteru, ekipi koja mi je dala šansu, u kojoj sam debitovao u Super ligi Srbije. Imao sam nekoliko ponuda, ali sam se odlučio za Čukarički. Mlad sam igrač, a znam koliko na Banovom brdu brinu o igračima mojih godina, ovo je najbolja moguća sredina za moj razvoj. Kad sam igrao protiv mog sada već novog kluba, imao sam priliku da se uverim da ovde sve funkcioniše na najbolji mogući način, a prvi utisci posle potpisivanja ugovora su više nego pozitivni – kazao je Stefan Tomović, koji je potom dodao:

- Jasno mi je i kakve su ambicije mog novog kluba, koji svake godine cilja plasman u Evropu. Imao sam prilike da razgovaram i sa novim šefom struke. Na meni je da se radom na treninzima nametnem, nadam se da ću uspeti da pomognem ekipi da ostvari sve ciljeve ove sezone.

Komentari (0)

Napiši Komentar