VESTI FK Čukarički

Srđan Mijailović: Rezultati dovoljno govore o Partizanu, ali želimo da se približimo večitima-SrđanMijailović-

Srđan Mijailović: Rezultati dovoljno govore o Partizanu, ali želimo da se približimo večitima

Čukarički je jedini tim čija je pozicija pred početak plej-ofa sigurna. Još pre dva kola bilo je poznato da će ekipa Saše Ilića u doigravanje sigurno sa trećeg mesta. Ipak, to nije uljuljkalo Brđane, koji su na dva vezana gostovanja u Novom sadu osvojili četiri boda, tri protiv Vojvodine (2:1) i jedan protiv Proletera (1:1). U poslednjem kolu Preliminarne faze Super lige Čukarički će na stadionu na Banovom brdu ugostiti ekipu Partizana. Brđani žele da dobre partije u ovoj sezoni potvrde i protiv večitih rivala, protiv kojih će kako se ispostavilo igrati čak tri od naredne četiri utakmice.

- Igrali smo dobro na gostovanjima u Humskoj i na stadionu „Rajko Mitić“, u oba susreta imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili. Vrlo kvalitetni timovi Crvene zvezde i Partizana su to znali da kazne. Sigurno je da smo iz toga dosta naučili, a u narednim mečevima videćemo i koliko je ekipa napredovala, koliko smo uspeli da se približimo večitim rivalima – rekao je jedan od najboljih pojedinaca Brđana ove sezone Srđan Mijailović.

U međuvremenu, Čukarički je ostao bez rekordera po broju odigranih mečeva za klub Asmira Kajevića, koji je potpisao za kineski Vuhan, kao i prvog čuvara mreže Đorđa Petrovića, novog člana MLS ligaša Nju Inglanda.

- Njih dvojica su bili vrlo bitne karike tima. Isto tako, činjenica je da se u Čukaričkom planski radi, da su njihove zamene već spremne. Novak Mićović je vrlo talentovan golman, u kojeg čitava ekipa ima poverenja, dok je konkurencija u veznom redu velika. Na nama starijim igračima je da preuzmemo odgovornost i da pomognemo mladim momcima, što smo uostalom i činili tokom čitave sezone. Sigurno je da će Čukarički nastaviti sa dobrim igrama, tako je bilo i ranije posle odlazaka nekih vrlo bitnih igrača, tako će biti i u budućnosti.

Partizan se sa Crvenom zvezdom bori za titulu prvaka Srbije, ta dva tima su prilično dominantna, gotovo poravnata na tabeli Super lige, sa skorom od po 25 pobeda, tri remija i samo jednim porazom.

- Činjenica je da večiti rivali imaju čak 25 bodova više od nas, a mi za sada čvrsto držimo treće mesto. Jasno je da su ova dva kluba ispred ostalih, ali nama ove sezone nedostaje upravo bolji rezultat protiv Crvene zvezde i Partizana. I trudićemo se da to popravimo, počevši već od duela u nedelju. Crno-beli imaju svoju računicu, čini se da smo mi trenutno rasterećeniji, ali možda je to i naša prednost. Nema dileme da je Partizan favorit, isto tako svima treba da bude jasno da se Čukarički neće ni jednog trenutka predavati i da ćemo probati da ostvarimo pozitivan rezultat, ako nam se ukaže prilika i da pobedimo – kazao je Mijailović.

Vezista Čukaričkog ističe da Partizan ima vrlo kvalitetan tim, ali nije želeo da ističe pojedince.

- U svim linijama tima naš rival ima vrlo kvalitetne pojedince, bar po dvojicu na svakoj poziciji. I trenera koji odlično radi, što su pratili i rezultati ove sezone. Ne treba zaboraviti da je Partizan stigao u nokaut fazu Lige konferencije, da se bori za titulu, da je ostvario plasman u polufinale Kupa Srbije. Sve su to rezultati vredni poštovanja, ali opet sa druge strane ne smemo ni sebe da potcenimo. Ima i Čukarički svoje kvalitete, igramo na našem stadionu, u dobroj smo formi, imamo čemu da se nadamo. Sigurno je da ćemo igrati otvoreno, da se nećemo braniti i da će publika na stadionu i pokraj malih ekrana moći da uživa – poručio je Mijailović.

Komentari (0)

Napiši Komentar