VESTI FK Čukarički

Srđan Mijailović: Meč protiv Vojvodine je uvek derbi-SrđanMijailović-

Srđan Mijailović: Meč protiv Vojvodine je uvek derbi

Igrao je Čukarički pred pauzu zbog obaveza reprezentacija derbi kola na gostovanju TSC-a, igraće Brđani derbi kola i u prvom narednom kolu po završetku pauze. Na Banovom brdu belo-crni će u subotu od 18 časova u okviru 13. kola Super lige Srbije ugostiti Vojvodinu, biće to duel trećeg i četvrtog iz prošle sezone, ekipa koje i u ovom šampionatu pretenduju na plasman u Evropu.

U prethodnim duelima ova dva tima bilo je mnogo uzbuđenja, u oba navrata Čukarički je imao po dva gola prednosti. I u Novom Sadu i u Beogradu Brđani su vodili sa po 2:0, oba puta Vojvodina je uspevala da osvoji po bod. Na stadionu „Karađorđe“ krajnji rezultat je glasio 2:2, na Banovom brdu je bilo još uzbudljivije – 3:3.

- Bio sam akter tog susreta na domaćem terenu, doduše odigrao sam samo prvo poluvreme, na startu drugog sam isključen. Bila je to jedna od najuzbudljivijih utakmica koje je Čukarički odigrao u novijoj istoriji, prokockali smo prednost od dva gola, potom su gosti preokrenuli na 3:2, a mi smo do boda došli pogotkom Stefana Čolovića u 98. minutu – podsetio je Srđan Mijailović, defanzivni vezista Čukaričkog.

Od tada ekipa Vojvodine se dosta promenila, ostala je bez nekoliko iskusnih pojedinaca, ima novi stručni štab...

- Vojvodina je uvek Vojvodina, klub čije samo ime poziva na oprez. Možda su nešto lošije startovali, ali su i dalje u vrhu. I naravno da su uvek opasni. Novosađani su zadržali nekoliko iskusnih igrača, onih koji uvek mogu i na individualni kvalitet da reše utakmicu. Pre svega tu mislim na Simića, Vukadinovića, Čovića, Bastajića, Mrkaića... – kazao je Mijailović, koji je potom dodao:

- Napravila je Vojvodina i ozbiljan zaokret sa mladim igračima, nekoliko njih su reprezentativci Srbije u svojim godištima. I od njih preti opasnost, pokazali su kvalitet u prethodnim mečevima. Ali, mnogo toga zavisi pre svega od naše igre.

Mijailovića pre svega raduje činjenica da se ekipa polako kompletira i da će gotovo sigurno Čukarički u nastavku sezone biti još jači.

- Bilo je mnogo utakmica od početka sezone u kojima smo se „krpili“, u pojedinim momentima i sa šest-sedam startera van stroja. I u takvim uslovima uspevali smo da slavimo važne pobede u Kruševcu i Bačkoj Topoli. I to pokazuje snagu kompletne ekipe, Čukarički ima na svakoj poziciji dva ili tri rešenja. I sa Vojvodinom ćemo biti hendikepirani, bez najboljeg strelca ove sezone Đorđa Jovanovića. I naravno moraćemo kao i u nekim prethodnim susretima da nalazimo neka druga rešenja.

Mijailović napominje da bi pobeda protiv Vojvodine vredela „duplo“.

- Svaki trijumf protiv direktnog konkurenta za plasman u Evropu, a Vojvodina to svakako jeste, vredi mnogo više od tri boda. Trijumfom protiv TSC-a smo došli na treće mesto, na nama je da sada uspostavimo kontinuitet i da osvajamo bodove u serijama. Sjajna prilika su naredna dva susreta koje igramo na domaćem terenu, protiv Vojvodine i Proletera. Ali, moram da naglasim, oba ta meča biće izuzetno teška, oba novosadska superligaša su u daleko boljoj formi nego što je to bio slučaj na početku sezone – zaključio je Srđan Mijailović.

Komentari (0)

Napiši Komentar