VESTI FK Čukarički

Sjajni Jovanović sa dva gola doneo pobedu Čukaričkom na Banjici-ĐorđeJovanović-

Sjajni Jovanović sa dva gola doneo pobedu Čukaričkom na Banjici

Rad – Čukarički 0:2 (0:1)

Strelac: 0:1 – Jovanović u 10, 0:2 – Jovanović u 65. minutu. Stadion: „Kralj Petar Prvi“. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Novica Anđeloski. Pomoćnici: Goran Beljin i Goran Stanojević. Žuti karton: Puškarić (Čukarički).

RAD: Kahriman, Đorić (od 46. Ciger), Stanisavljević, Kaluđerović, Mladenović, Lazarević, Šarić, Blažić, Stojisavljević, Radivojević, Karaklajić (od 46. Busnić).

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Docić, Jovanović (od 75. Rakonjac), Savić, Ćirković (od 85. Tanasijević), Ostojić, Pantić (od 75. Puškarić), Šapić, Kovač (od 85. Vidosavljević), Birmančević (od 61. Čolović).

Čukarički je ostvario osmu uzastopnu pobedu protiv Rada u Super ligi! Brđani su slavili trijumf na Banjici, koji ih je učvrstio na četvrtoj poziciji na tabeli. Najzaslužniji za tri boda bio je Đorđe Jovanović, koji je u desetom minutu postigao prvenac u dresu Brđana, a potom je u 65. minutu potvrdio pobedu svog tima – 0:2.

Čukarički je bolje počeo meč, igralo se uglavnom na polovini Rada, a već prvu priliku u ranoj fazi meča imao je Birmančević. U svom stilu je vezista Brđana prevario čuvara, potom i šutirao, ali je iskosa sa leve strane pogodio spoljni deo mreže. U sedmom minutu belo-crni su imali zicer, Savić je maestralno proigrao Kovača, koji je zaobišao Kahrimana, ali je dao sebi nešto jači for, dovoljno da i on potom pogodi spoljni deo mreže.

Ipak, u desetom minutu Čukarički je materijalizovao inicijativu. Ćirković je stigao jednu gotovo izgubljenu loptu uz desnu aut liniju, sjajno je centrirao, a Jovanović je između dvojice igrača Rada bio najviši u skoku, preciznim udarcem glavom savladao je Kahrimana za vođstvo i svoj prvenac u brlo-crnom dresu – 0:1.

Rad je zapretio tek po isteku pola sata igre, posle lošije intervencije odbrane Brđana na loptu je na ivici šesnaesterca natrčao Lazarević, ali njegov udarac nije bio precizan. Pokušao je potom Docić iz slobodnog udarca, iskosa sa leve strane sa 20 metara, šutirao je pravo u iskusnog Kahrimana. Do kraja poluvremena, priliku je imao i Savić, ali je bio neprecizan.

Rad je zaigrao daleko agresivnije od starta drugog poluvremena, imao je i nekoliko prilika, najbolju Radivojević, kad je usamljen sa pet metara loše zahvatio loptu glavom, pa nije bilo problema za golmana Petrovića. Prepustili su Brđani terensku inicijativu Radu, što im je otvorilo dosta prostora za kontranapade.

U međuvremenu, trener Čukaričkog Đorđević načinio je odličnu izmenu, u igru ue umesto umornog Birmančevića poslao Čolovića. Ovaj mu se samo četiri minuta kasnije odužio sjajnim potezom, posle dodavanja Docića ušao je u šesnaesterac i prelepo dodao do Jovanovića, koji je uklizao i sa pet metara duplirao vođstvo – 0:2.

Koji minut kasnije Čolović je sam sebi kreirao odličnu šansu, šutirao je sa 17 metara, ali je Kahriman uz dosta napora uspeo da odbrani. Rad je zapretio 15 minuta pre kraja preko Šarića, momka koji je na pozajmici upravo iz Čukaričkog, ali je Petrović lako otklonio opasnost.

Golman Brđana je maestralno intervenisao i u 78. minutu, posle šuta Damnjanovića skrenuo je loptu u korner. Do kraja meča, stručni štab Čukaričkog je napravio još nekoliko izmena, pa je između ostalog šansu protiv tima u kojem je ponikao dobio i Strahinja Tanasijević, kojem je ovo prvi nastup u belo-crnom dresu.

Komentari (0)

Napiši Komentar