VESTI FK Čukarički

Sisoko: Kapiten kao putokaz, sve je u poverenju-SambouSissoko-

Sisoko: Kapiten kao putokaz, sve je u poverenju

Čukarički je slavio u derbiju četvrtog kola plej-ofa protiv Vojvodine, a u tom meču blistao je Sambu Sisoko. Defanzivni vezista iz Malija, na pozajmici iz belgijskog Kortrajka, odigrao je verovatno i najbolji meč za Brđane, neutralisao je kvalitetne prvotimce Novosađana, na kraju je poneo i zvanje najbolje pojedinca susreta.

- Veoma mi je drago što sam proglašen za igrača utakmice, a u nekim mdijima i za najboljeg pojedinca kola. To mi daje dodatnu motivaciju da nastavim sa dobrim igrama, da pokušam da zadržim mesto u startnoj postavi i pre svega pomognem timu da ostvari zacrtane ciljeve. Na kraju krajeva, najbitnije je da smo osvojili sva tri boda protiv Vojvodine, ekipe koja nam je konkurent za što bolju poziciju u borbi za Evropu – kazao je Sisoko.

Momak na pozajmici iz belgijskog Kortrajka, ekipe iz koje je na Banovo brdo prethodno došao napadač Muhamed Badamosi, ističe da je sada prilično zadovoljan u Čukaričkom.

- Svakako da se moj status u odnosu na prvi dan kad sam ovde došao prilično promenio. Saigrači mi sada mnogo više veruju, takođe i ja njima. Jednostavno, vremenom i uz odlične zimske pripreme, osećam se kao važan šraf ekipe. Na treneru je da proceni da li sam i koliko potreban timu – skromno je kazao Sisoko, koji je učestvovao i na Svetskom prvenstvu do 23 godine sa selekcijom Malija.

Sisoko je već pomenuo poverenje koje ima u saigrače, ali je ipak želeo da izdvoji kapitena, sa kojim igra u paru na sredini terena, Marka Docića.

- To je pravi kapiten! Mnogo mi pomaže, ipak sam mlad igrač, koriguje me na terenu u postavci. Kad se desi da izgubim neku loptu, odmah me motiviše da ne klonem duhom, ima veliki uticaj na moju i igru ekipe svojom pozotivnošću. Pored toga, odličan je igrač, lako je igrati pored njega. Docić vam daje mnogo opcija u igri, mnogo sam naučio od njega, ujedno i napredovao.

Sisoko u Čukaričkom trenutno ima status pozajmljenog igrača, uskoro će se odlučivati o njegovom daljem statusu.

- Sada se samo koncentrišem na preostale utakmice. Siguran sam da će ovo drugo biti najlakši deo posla, kad se sve završi i kad cilj bude ispunjen. Najbitnije je da ostvarim sve ciljeve sa Čukaričkim – napomenuo je Sisoko.

Brđani će najpre u subotu od 16,30 ugostiti ekipu Novog Pazara u okviru petog kola plej-ofa Super lige, a potom im sledi gostovanje Vojvodini u Novom Sadu u polufinalu Kupa Srbije, u sredu od 18,30 časova.

- Meč po meč, svaki sledeći je najbitniji. Novi Pazar je izgubio nekoliko mečeva u plej-ofu, ali sam siguran da je to ekipa koju treba shvatiti veoma ozbiljno. Ne smemo da probamo da „odradimo“ posao, već moramo da se maksimalno spremimo i da ostvarimo dobar rezultat. A potom ćemo razmišljati o Vojvodini – nije želeo ništa više da kaže o drugom duelu sa Novosađanima u kratkom vremenskom intervalu Sisoko.

Komentari (0)

Napiši Komentar