VESTI FK Čukarički

Saša Kljajić: I kad je dobro, može bolje--SašaKljajić

Saša Kljajić: I kad je dobro, može bolje

Mlađe kategorije Čukaričkog godinama unazad su u vrhu srpskog fudbala. Ne postoji sezona u kojoj bar neka od generacija momaka koji igraju fudbal na vrhu ulice Beogradskog bataljona ne budu lideri na tabeli, ove je takav slučaj sa kadetima.

Od početka sezone generacija momaka rođenih 2004. godine igra sjajno, posle 15 kola zabeležila je 12 pobeda, dva remija i samo jedan poraz, uz impozantnu gol-razliku – 49:10. Dovoljno za prvu poziciju na tabeli, ispred Vojvodine, Partizana, Crvene zvezde, Grafičara, Brodarca, Teleoptika...

- Bilo bi glupo reći da nisam zadovljan dosadašnjim tokom sezone. Polako rastemo, i ekipno i individualno, momci već igraju takmičarski, usvajaju neke nove zahteve... Ima i kod igrača prostora da još idu napred, što je i krajnji cilj, da budu još kvalitetniji i da jednog dana postanu prvotimci ovog kluba. Naravno, lepo je kad sve to prate i rezultati – kazao je na početku razgovora Saša Kljajić, šef stručnog štaba Čukaričkog.

Sada ste na prvoj poziciji, Čukarički će se boriti za titulu u Kadetskoj ligi Srbije, ali to svakako nije prioritet?

- Nemamo taj imperativ, ali pored individualnog razvoja, bitno je da se igra i na rezultat, da se usvajaju i ugrađuju takmičarski principi kod momaka, da se stvara pobednički mentalitet, s obzirom da su ovo ključne godine u njihovom fudbalskom razvoju. Obično je kadetska liga najkvalitetnije takmičenje, s obzirom da pojedini klubovi već omladince šalju ili na pozajmice, ili u svoje filijaje, ili one najbolje u prvi tim.

Pohvalio je Kljajić i rivale, sa kojima će voditi velike bitke do kraja sezone za prvo mesto u ovom uzrastu.

- Partizan i Vojvodina imaju odlične ekipe, Crvena zvezda ima dva vrlo kvalitetna tima, tu naravno računam Grafičar, nikako ne smemo da zaboravimo Zemun, Brodarac, te još neke timove... Od dolaska Dragana Obradovića u klub, Čukarički je u mlađim kategorijama konstatno u vrhu, na svim nivoima klub je organizovan, kvalitetno se radi, sve je upakovano kako treba, sve je na vreme i sve se kontroliše. Jednostavno, na trenerima je da rade, na igračima da usvajaju zahteve i da se razvijaju. Čukarički sa takvim odnosom i sistemom rada preuzima primat u mlađim kategorijama, u kojima je možda već ispred svih u Srbiji. Uostalom, i broj reprezentativaca u svim selekcijama govori u prilog tome. Ali, i kad je dobro, uvek može bolje... – istakao je Kljajić.

Šef struke kadeta Čukaričkog trenersku karijeru započeo je u OFK Beogradu pre 15 godina. Radio je i sa mlađim kategorijama, ali i sa prvim timom Romantičara, bio je između ostalog trener zlatnim Orlićima sa Novog Zelanda, Saši Zdjelaru, Nemanji Antonovu i Milanu Gajiću.

Na Banovo brdo Kljajić je prvi put došao 2016. godine, proveo je tada u Čukaričkom dve godine. U međuvremenu, radio je u Crvenoj zvezdi, u inostranstvu, a polovinom prošle sezone vratio se među belo-crne.

- U većem delu trenerske karijere radim sa mlađim kategorijama, ujedno konstatno sam i u reprezentativnim kategorijama Srbije, trenutno sam pomoćnik Milanu Lešnjaku u selekciji do 19 godina. Uvek se trudim da momke u klubu stavim u rang reprezentativaca i da od njih tražim da dosegnu maksimalne ciljeve. Žao mi je što Omladinska reprezentacija neće imati priliku da se bori za plasman na Evropsko prvenstvo, posle odluke UEFA da otkaže mečeve zbog pandemije korona virusa. U toj generaciji bitnu ulogu igra baš prvotimac Čukaričkog Milutin Vidosavljević, tu je i Jovan Lukić.

U petak Čukarički je slavio ubedljiv trijumf protiv Internacionala, na kraju je bilo čak 8:0 za Kljajićevu ekipu.

- Uvek pričam momcima da je svejedno igramo li sa Crvenom zvezdom, Partizanom, ili na primer Internacionalom. Bitno je samo kakav će oni pristup imati. Eto, u petak smo dali osam golova, mogli smo još pet-šest. Na nekim drugim mečevima davali golove, nekad se poklopi, nekad ne. Bitno je da igrače ne zadovoljavaju jedan ili dva gola i da pomisle tada da je posao gotov – kazao je na kraju razgovora Saša Kljajić.

Komentari (0)

Napiši Komentar