VESTI FK Čukarički

Šarić se oporavio od povrede: Sad je sve u redu, čekam svojih „pet minuta”-MarkoŠarić-

Šarić se oporavio od povrede: Sad je sve u redu, čekam svojih „pet minuta”

Marko Šarić je bio jedan od džokera prošle sezone u Čukaričkom. Ove sezone trebalo je da ima makar istu ulogu, verovatno i da dobije još veću šansu. Rođeni Zemunac je jedan od momaka koji su već dugo na Banovom brdu, gotovo da ima najduži staž.

– Osim Stefana Šapića, on je tu praktično „od rođenja” – našalio se Šarić.

Napadaču Brđana na početku sezone ipak nije bilo do šale. Povredio se u najnezgodnije moguće vreme, u finišu priprema za početak nove sezone na slovenačkom Pohorju. Oporavak je trajao znatno duže nego što je to bilo predviđeno, ali...

– Ali, sada je sve kako treba. Nije bilo lako u prethodna tri meseca, obnavljao sam staru povredu, zaista nisam imao sreće. Na meni je da sada samo treniram kako treba – istakao je Šarić.

U prijateljskom susretu protiv prvoligaša Kolubare upravo je Šarić bio u centru pažnje. Postigao je dva pogotka u pobedi Čukaričkog u Lazarevcu od 4:1.

– Dva sam dao, mogao još dva, nije loš procenat. Igrači smo baš dobro, posebno u prvom poluvremenu, bila je ovo odlična provera za nas koji smo manje igrali na startu šampionata. A meni je teren najviše nedostajao.

Šarić je partije saigrača u prethodnom periodu posmatrao sa tribina, bio je jedan od najvernijih navijača belo-crnih.

– Nemam šta mnogo da pričam o tome kako ekipa igra, rezultati sve govore. Drugi smo na tabeli, nedavno je na Banovom brdu pao Partizan, pobeđujemo u nizu...

Jednu stvar je Šarić želeo da istakne:

– Igrali smo lepo i prošle sezone i napravili dobar rezultat, izborili plasman u Evropu. Ali, čini mi se da smo sada, bar na početku, još bolji, da igramo još lepše, pre svega ofanzivno, a to je ono što publika voli. A meni lično, pa i svakom napadaču, odgovara taj stil, da pritiskamo rivala na njihovoj polovini. Nadam se da ću uskoro biti u konkurenciji, čekam da dođe i mojih pet minuta.

Prošle sezone Šarić je postigao gol u pobedi Čukaričkog protiv Napretka na Banovom brdu. Tada je u igru ušao pri rezultatu 1:1 u 72. minutu, a na asistenciju slobodana Tedića pogodio je za trijumf u 90. minutu.

– Po odlasku Mudrinskog i uz moju povredu, Tedić je ostao jedini špic. Nadam se da ću zaslužiti šansu i da ću pomoći ekipi da ostvari svoje ciljeve. Čeka nas teško gostovanje protiv Napretka, jedno od najtežih u Super ligi. U odličnoj smo formi, idemo na pobedu, uz sav respekt domaćem timu, koji nas je namučio u prvom meču u sezoni – prisetio se Šarić startnog duela u Super ligi.

Komentari (0)

Napiši Komentar