VESTI FK Čukarički

Šapić: Važna pobeda u Zemunu, biće još bolje posle pauze-StefanŠapić-

Šapić: Važna pobeda u Zemunu, biće još bolje posle pauze

Čukarički je pred prvenstvenu pauzu ostvario još jednu važnu pobedu, na gostovanju Zemunu Brđani su slavili sa 3:0. Ekipa Sime Krunića odigrala je odličan meč, posebno u drugom poluvremenu, a jedan od najzaslužnijih što je mreža ostala netaknuta je i visoki štoper Stefan Šapić.

Odigrao je ovaj momak četvrti meč u nizu, peti kao starter ove sezone, sjajno je odmenio najiskusnijeg u redovima Čukaričkog Darka Puškarića. U prvom poluvremenu Šapić je igrao u paru sa Kopitovićem, u drugom sa Đurićem, s obzirom da je crnogorski reprezentativac zbog lakše povrede ostao u svlačionici posle uvodvnih 45 minuta. Prethodno je Šapić igrao i u paru sa Puškarićem, u meču u kojem je Kopitović "odrađivao" žute kartone. Nekadašnji kapiten šampionske generacije omladinaca Čukaričkog igrao je, dakle, sa sva tri štopera u paru ove sezone.

- Sva tri momka su iskusnija od mene, čast mi je da igram sa bilo kim od njih u štoperskom tandemu. Oni su pre svega dobri i veoma korektni momci, uvek spremni da mi požele sreću kad sam na terenu i da mi daju savet, a imaju šta da me posavetuju - kazao je Šapić.

Zemun je ubedljivo poražen u prošlom kolu, ali nije izgledalo baš tako lako na početku meča, pa i u čitavom prvom poluvremenu?

- Nije bilo lako, pogotovo u tom prvom poluvremenu. Bila je to čvrsta utakmica, a mi smo uspeli da iskoristimo jednu njihovu grešku i da damo gol. U nastavku smo postigli i drugi pogodak, tada smo "prelomili" meč, a do kraja i povećali prednost. Bila je ovo vrlo bitna pobeda, rezultatski, ali i na polju samopouzdanja. Pre svega, naš pristup meču je bio fenomenalan. Zadovoljan sam i svojom, naravno i igrom čitavog tima. Ovo je naša druga pobeda na strani u nizu - naglasio je Šapić.

Požalili ste se na povredu u jednom trenutku prvog poluvremena. O čemu se radi?

- Imao sam duel sa špicem Zemuna, zgazio me je pri doskoku, poplaveo mi je palac. Ali, nije mi podalo na pamet da napuštam teren, adrenalin je radio, izdržao sam čitav susret, na kraju je stigla zaslužena pobeda kao nagrada.

Šapić je odigrao četiri meča u nizu. Koji je od tih bio najbolji? Koga je bilo najteže čuvati?

- Svakako je protiv Partizana bilo najbolje, iako to možda rezultat ne pokazuje. Bila mi je želja da igram protiv njih, ne mogu da opišem koliko sam želeo da nastuoim na tom meču. Što se tiče protivnika, svakog napadača je teško čuvati, ne bih mogao nekoga posebno da izdvojim. Jednostavno, morate da "namestite" glavu za svakog špica protiv koga igrate.

Sa kim najviše radite individualno na treninzima?

- Najviše sa Rendulićem, dosta mi daje saveta, što je i logično, igrao je na poziciji štopera tokom karijere i to na zavidnom nivou. Moje je da pokušam da što brže skapiram sve što mi on i ostatak stručnog štaba pričaju.

Čukarički je ponovo u dobroj seriji, posle male krize. Može li ta serija da bude nastavljena i posle reprezentativne pauze?

- Malo smo pali u jednom trenutku, konkretno posle eliminacije iz Kupa Srbije od Mladosti, potom smo i nesrećno izgubili u Surdulici u finišu meča. Krenulo je bolje od Partizana, opet smo posle te utakmice u pobedničkom nizu. Pauza će nam dobro doći, dobili smo slobodno do srede, a potom ćemo se pripremati za izazove u nastavku sezone.

Čukarički će naredni meč, u okviru 17. kola, igrati posle reprezentativne pauze na Banovom brdu protiv Rada. Do kraja kalendarske godine rivali Brđanima će još biti Mačva (u gostima), Bačka (kod kuće), Proleter (u gostima) i Crvena zvezda (kod kuće).

Komentari (0)

Napiši Komentar