VESTI FK Čukarički

Šapić: Težak teren u Lučanima, Mladost sjajna ekipa, ali idemo na pobedu-StefanŠapić-

Šapić: Težak teren u Lučanima, Mladost sjajna ekipa, ali idemo na pobedu

Prošle sezone Čukarički je jednu od ključnih pobeda ka evropskom putu ostvario u Lučanima, kad je slavio u dramatičnom meču sa 4:3. Tada je Mladost bila jedan od direktnih konkurenata za plasman na međunarodnu scenu.

Sada bi takođe eventualni trijumf u Dragačevu bio od ogromnog značaja za ekipu Aleksandra Veselinovića. Podsetio se zamenik kapitena stean Šapić najpre prošlogodišnjeg duela protiv Mladosti.

- Sa njima se nikad ne zna, ali jedno je sigurno, uvek su to čvrste i neizvesne utakmice. Nekad bude goleada kao tada kad smo slavili sa 4:3, nekad mreže ostanu mirne, kao prošle sezone na Banovom brdu – kazao je Šapić.

Na pitanje da li bi pristao da njegov tim ponovo primi tri gola, a da slavi pobedu, Šapić je imao spreman odgovor:

- Iskreno, ne bih voleo takav scenario. Bio je to šou od utakmice, vodili smo, pa je Mladost preokrenula, na kraju još jedan preokret u našu korist... Više bih voleo da bude 1:0 ili 2:0, tada je stvarno bilo dramatično.

U Mladosti je trenutno treći najbolji strelac u istoriji Super lige Srbije Milan Bojović, pa će odbrana Čukaričkog predvođena Šapićem biti na velikim iskušenjima.

- Svaka ekipa ima nekog ko odskače, tako je i sa Lučancima. Ali, nikad ne treba obratiti pažnju na jednog igrača, moraćemo da zaustavimo sve linije njihovog tima, ukoliko želimo trijumf. Uglavnom, čeka nas težak teren, odličan rival, iskusna ekipa čiji se igrači dugo međusobno poznaju. Ako otvorimo utakmicu kao protiv Voždovca, biće nam daleko lakše – istakao je Šapić.

Najviši igrač Super lige istakao je da se njegov tim dobro nosi sa pritiskom.

- Niko iz kluba nije vršio pritisak na nas, ali nije lako posle četiri poraza u nizu. Zato nam je bila preko potrebna pobeda protiv Voždovca. Pokazalo se da smo to dobro izneli, dobili smo ogroman impuls za nastavak sezone. Sada je bitno samo da nastavimo u tom ritmu.

Šapić je ove sezone odigrao svaki minut u Super ligi za ekipu Čukaričkog, bez zamene, po čemu je bez premca među belo-crnima. Koliko dugo možete da izdržite u tom ritmu?

- Svaka utakmica je teška, na svakoj se baš potrošimo. Ali, u klubu čine sve da se dobro oporavimo i da se spremimo za naredni meč. Što se mene tiče, mogu da izdržim u ovom ritmu koliko god treba – poručio je Stefan Šapić, koji je ove sezone postigao i tri pogotka.

Komentari (0)

Napiši Komentar