VESTI FK Čukarički

Šapić: Svi jedva čekamo gostovanje Radničkom u Nišu-StefanŠapić-

Šapić: Svi jedva čekamo gostovanje Radničkom u Nišu

Iako ima tek 21 godinu, Stefan Šapić je igrač sa najdužim stažom u Čukaričkom. Doduše, ne u prvom timu, ali je prošao čitavu omladinsku školu Brđana, s obzirom da je u klubu od 2009. godine. Stameni štoper, neuobičajeno visok (203 santimetra), iznenada je dobio šansu tokom prvog dela sezone, a kad je kročio na teren ubrzo se i ustalio u startnoj postavi tima.

U međuvremenu, Šapić je produžio vernost belo-crnima, a po slovu ugovora ostaće u klubu još četiri i po godine. To je najbolji pokazatelj međusobnog poverenja, uprave Čukaričkog u mladog štopera, odnosno rođenog Žarkovca u klub u kojem je od malih nogu.

- Ovo je za mene bila najbolja moguća nagrada – kazao je početkom 2019. godine Šapić, po potpisivanju novog ugovora.

Lestvica je sada podignuta na viši nivo. Od Šapića se mnogo više očekuje, a i on priznaje da bi klub mogao da ima velike domete na kraju tekuće sezone.

- Kad se podele bodovi, na početku plej-ofa, kako sada stvari stoje, skoro svi ćemo biti tu negde, na bod-dva. Kad krene doigravanje, biće prava borba, a naš cilj se zna, to je izlazak u Evropu! – kazao je Šapić.

Ističe Šapić i da je prezadovoljan što se uz iskusnog Darka Puškarića izborio za mesto startnog štopera.

- Dosta sam u klubu, dosta toga sam prošao. Naravno da mi prija činjenica da sam se ustalio u startnih jedanaest. Došla je šansa, mislim da sam je iskoristio kako treba.

Kratak komentar dosadašnjeg toka priprema?

- Pripreme kao pripreme... Moraju da budu teške da bismo se pripremili za nastavak sezone. Za sada se sve super odvija, živi smo i zdravi smo, a to je u ovom momentu najvažnije.

Odigrali ste i četiri prijateljska meča, zabeležili po dve pobede i dva remija.

- Prva dva rivala su bila fizički vrlo jaka, ali smo to odbro podneli, pokazali smo svoju prepoznatljivu igru. Vežbamo na treninzima to što želimo da sprovedemo na utakmici, to ide sve bolje i bolje. O rezultatima ne razmišljamo ove na pripremama, bitno je da se mi rastrčimo. Ostaje nam još meč protiv Levskog, vrlo dobre ekipe. Probaćemo da mi budemo ti koji se pitamo, a ako budemo dobro igrali, doći će i rezultat.

Jeste li već sada spremni za derbi meč protiv Radničkog u Nišu?

- Jesmo, zašto ne bismo bili – upitao je Šapić, koji je potom nastavio:

- Sve smo ovde na Kipru odradili kako treba. Sad svi jedva čekamo gostovanje u Nišu. Mislim da će to biti vrlo teška utakmica, iz više aspekata. Težak rival, teško gostovanje, težak teren... Ali, naš cilj su tri boda. Možemo mnogo da dobijemo iz te utakmice, ali ćemo na Čair istrčati rasterećeno, nemamo šta da izgubimo, a možemo zaista mnogo da dobijemo.

U nastavku sezone, do početka plej-ofa gotovo da neće biti lakog meča sa Brđane. Svestan toga je i Šapić:

- Imamo baš težak raspored, ali to je fudbal. Profesionalci smo, na nama je da iznesemo težinu tih mečeva. Sada ćemo se usresrediti na meč protiv Radničkog, o ostalom trenutno ne razmišljamo.

Tim gotovo da nije menjan, posebno se to odnosi na startnu postavu. Može li to da bude prednost Čukaričkog u borbi za Evropu?

- Uigrali smo se, mnogo nam znači što nismo menjali ekipu. Trudimo se mi pozadi da ostavimo „nulu“, oni napred da daju golove. Držimo se naravno svi zajedno, a rezultat će već doći. Naravno, Neca Stevanović na golu i Puškarić najviše pričaju, komanduju, drže sve pod kontrolom.

S obzirom na visinu, možemo li da vas očekujemo kod prekida u gol šansama?

- Da, o tome svi pričaju. Daće Bog da postignem i gol. Iskreno, više razmišljam o odbrani trenutno – uz osmeh je završio razgovor Stefan Šapić, jedan od najboljih izdanaka omladinske škole Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar