VESTI FK Čukarički

Rogan: Znamo da neće biti lako, ali idemo na pobedu protiv Kolubare-ViktorRogan-

Rogan: Znamo da neće biti lako, ali idemo na pobedu protiv Kolubare

Posle dva trijumfa u nastavku Super lige Srbije, Čukarički je poražen na gostovanju Crvenoj zvezdi na stadionu “Rajko Mitić”. Nije bilo mnogo vremena za tugovanje, na Banovom brdu su odmah krenuli sa pripremama za naredni duel, u okviru 23. kola ekipa Dušana Kerkeza ugostiće Kolubaru (petak, 18 časova).

- Očekujemo pobedu i tri boda, uz maksimalan respekt ekipi iz Lazarevca. Na nama je da u meč uđemo kako treba i da pokušamo da dobijemo utakmicu bez stresa. Kad to kažem, mislim na prve dve pobede u drugom delu šampionata, trijumfovali smo protiv Spartaka i kragujevačkog Radničkog tek golovima u finišu susreta – kazao je Viktor Rogan, mladi desni bek Čukaričkog, koji je potom dodao:

- Opet, raduje me činjenica da nijednog trenutka nismo odustajali. Pokazali smo da možemo da se vratimo, da ekipa ima karakter, da igramo do poslednjeg minuta.

Posle dva uvodna trijumfa belo-crni su poraženi na gostovanju lideru na tabeli. Rogan nije bio zadovoljan partijom ekipe na toj utakmici.

- Ostali smo dužni publici, ali pre svega sebi. Znamo da možemo bolje, ali skupo nas je koštao loš start proitv izuzetno kvalitetne ekipe Crvene zvezde. Ne treba da se mnogo osvrćemo na ono što je bilo, već da samo gledamo napred. A prvi naredni meč je protiv Kolubare. Igraćemo ponovo sa Crvenom zvezdom, najmanje jednom, iskreno se nadam i dva puta, da ćemo se odmeriti i u Kupu Srbije. Ko zna, možda i u finalnom meču za trofej.

Vratio se potom Rogan na Lazarevčane.

- Oni nam nekako ne leže. Posebno kad igramo na njihovom terenu, od kako su ušli u Super ligu, oba puta smo poraženi u Lazarevcu. Izuzetno su kompaktna ekipa, dobro stoje defanzivno, odlični su na prekidu, pokazali su to i u nekim prethodnim mečevima. Želeo bih pre svega da izdvojim dvojicu igrača, Milojevića i Đurašinovića. Neće biti lako, pa ni nama na poziciji bekova, moraćemo da obratimo mnogo pažnje i na defanzivne i na ofanzivne zadatke.

U duelu protiv Crvene zvezde Rogan se u finišu meča požalio na povredu, ali je ona u međuvremenu sanirana.

- Sad je sve u redu. Dobio sam udarac od saigrača, Sisoka, pauzirao sam jedan dan, potom se vratio treninzima. Spreman za za meč protiv Kolubare.

Priznao je Rogan i da prati mečeve ostalih konkurenata za plasman u Evropu.

- Naravno da gledamo ostale rivale, iako je fokus prvenstveno na nama samima. TSC, Vojvodina i Novi Pazar igraju vrlo dobro, biće zanimljivo do samog kraja. Stvari na tabeli se brzo menjaju, krenuli smo sa minus četiri, prišli na bod zaostatka u odnosu na ekipu iz Bačke Topole, sada ponovo zaostajemo četiri boda. Biće tu još dosta promena i borbe do poslednjeg prvenstveog kola.

Rogan je dugoročnim ugovorom vezan za ekipu sa Banovog brda, konkretno do juna 2026. godine.

- Lepo mi je ovde, sve češće dobijam šansu, zadovoljan sam. Stigao sam i do mlade reprezentacije Srbije, sve ide svojim tokom. Voleo bih da na Banovom brdu stignem i do trofeja, ko zna, možda već ove sezone u Kupu Srbije. Ali, i tu moramo da idemo stepenik po stepenik, najpre da razmišljamo o duelu osmine finala protiv Metalca, kad to dođe na red.

Rogan je standardni član mlade reprezentacije Srbije (do 21 godine). Orlići su dobili rivale u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, biće u grupi sa Engleskom, Ukrajinom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom.

- Slična grupa kao u prošlom ciklusu kvalifikacija. Cilj je naravno da se plasiramo na završni turnir. Okupićemo se krajem marta, potom još jednom pre početka kvalifikacija u septembru. Ima nas nekoliko koji smo već bili članovi mlade reprezentacije Srbije u prethodnom ciklusu, biće novih momaka. I ono što mi je posebno drago, verujem da će i ovoga puta biti saigrača iz Čukaričkog, kluba koji posebnu pažnju obraća na mlade igrače – kazao je Rogan, koji je ove sezone postigao i prvenac u dresu Brđana, u pobedi protiv ekipe Mladost GAT (2:0).

Komentari (0)

Napiši Komentar