VESTI FK Čukarički

Remi u goleadi Radnika i Čukaričkog u Surdulici - 3:3--

Remi u goleadi Radnika i Čukaričkog u Surdulici - 3:3

Radnik – Čukarički 3:3 (2:3)

Strelci: 1:0 – Pavlov u 9, 1:1 – Stojanović u 13, 1:2 – M. Kostić autogol u 17, 1:3 – Birmančević u 24, 2:3 – Pavlov u 28, 3:3 – Tomić iz jedanaesterca u 50. minutu. Žuti kartoni: Pavlović, Mitošević, Kričak, M. Kostić (Radnik), Šapić (Čukarički). Stadion: Radnika. Gledalaca: 300. Sudija: Petar Piper. Pomoćnici: Nenad Kurčubić i Pavle Piper.

RADNIK: I. Kostić, M. Kostić, Stevanović (od 52. Pavlović), Đorđević, Bojić (od 61. Georgijev), Kričak, Stanisavljević, U. Stojanović, Mitošević, Tomić (od 78. Danoski), Pavlov.

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković (od 70. Kamenović), Šapić, Puškarić, Veličković, Đorđević (od 81. Luković), Kovač, Endijae, Stojanović, Birmančević (od 30. Kajević), Tedić.

Čukarički je odigrao nerešeno na gostovanju Radniku u Surdulici, u najuzbudljivijem meču ove sezone – 3:3. Domaći su poveli u devetom minutu golom Pavlova, ali su Brđani brzo preokrenuli, golom Stojanovića i autogolom Kostića. Birmančević je već u 24. minutu doneo dva gola prednosti, ali je do poluvremena Pavlov još jednim golom vratio nadu Surduličanima. U 50. minutu iz jedanaesterca izjednačio je Tomić.

Radnik je bolje počeo meč, zapretili su Surduličani u petom i sedmom minutu, šutevima sa 18 metara. Prvi put je pokušao Mitošević, potom Tomić, oba udarca bila su neprecizna. Ispostavilo se da je to samo najava onog što će se dogoditi u devetom minutu, kad je posle napada po desnoj strani i odličnog centaršuta Đorđevića Pavlov glavom lako matirao Belića – 1:0.

Odgovor Čukaričkog je bio odličan. Već u 14. minutu Tedić je lepo primio loptu, vratio je do Kovača, ovaj je prosledio Luki Stojanoviću, a najbolji strelac belo-crnih ove sezone bio je milimetarski precizan sa 18 metara, Kostić nije imao šanse – 1:1. Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Stojanović, lopta je na putu do gola zakačila M. Kostića i prevarila golmana – 1:2. U 24. minutu sjajna akcija Brđana, Endijae je prevario čuvara u šesnaestercu, potom centrirao, Birmančević je sve to fantastično ispratio i glavom zakucao loptu u mrežu Radnika – 1:3.

U 27. minutu preslikana akcija od prvog gola belo-crnih, ovoga puta lopta je posle šuta Stojanovića prošla za malo pored desne stative Kostićevog gola. Samo minut kasnije domaći su se vratili u igru, posle centaršuta 24 sa leve strane Pavlov je ponovo savladao Belića. Morala je odbrana Čukaričkog mnogo bolje da reaguje u tim trenucima. Do kraja poluvremena još dve dobre prilike za Čukarički.

Još jednom je raspoloženi Stojanović šutirao, sa 18 metara, ali nije bio precizan. Potom, u 44. minutu, prelepa kombinacija koju je poveo Endijae, a na kraju je Kovač šutirao iz vrlo dobre pozicije sa 12 metara, ali preslabo za golmana Kostića. Pre toga je Asmir Kajević ušao u igru umesto povređenog Birmančevića.

U 50. minutu sudija Piper je posle duela Šapića i Pavlova pokazao na belu tačku, na iznenađenje fudbalera Čukaričkog. Precizan izvođač bio je Tomić – 3:3. Ponovo su Brđani dobro reagovali posle primljenog gola, u kratkom razmaku imali su dve odlične šanse. Najpre je Ćirković proigrao Kajevića, koji je pokupao da ubaci loptu ka Tediću, taj pas je presekao jedan igrač domaćih, a lopta je umalo završila u njegovom golu.

Koji minut kasnije fantastična prilika za Tedića, Kostić je sjajno reagovao i izbio loptu u korner. Do kraja meča apsolutna inicijativa Čukaričkog, šanse su se ređale kao na traci. Najpre je Šapić u 75. Minutu pogodio stativu, šest minuta kasnije sjajan udarac Kovača, ali se istakao golman Radnika.

U 83. Minutu u čak tri navrata u jednoj akciji mogli su Brđani do gola, najpre je odlično šutirao Endijae, potom je na odbijenu loptu natrčao Tedić, na kraju i Puškarić, ali nije bilo gola. Potom dve prilike za Stojanovića, prva iz slobodnog udarca gotovo sa ivice šesnaesterca, pogodio je spoljni deo mreže. Zatim, u 90. minutu, isti igrač je sjajno zahvatio volej, ali je lopta prohujala pored gola Surduličana. I u poslednjim trenucima pokušaj Lukovića, ali je i on bio neprecizan.

Komentari (0)

Napiši Komentar