VESTI FK Čukarički

Remi u derbiju na Banovom brdu, Čukarički osvojio bod protiv Partizana--

Remi u derbiju na Banovom brdu, Čukarički osvojio bod protiv Partizana

Čukarički – Partizan 0:0

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 2.000. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Žuti kartoni: Kovačević, Rakonjac (Čukarički), Jović (Partizan).

ČUKARIČKI: Mićović, Kovačević (od 80. Drezgić), M. Stevanović, Rakonjac (od 80. Spasojević), Mijailović, Čolović (od 66. Savić), Šapić, Endijae (od 89. Aganspahić), Kovač, Roganović, Lukić.

PARTIZAN: N. Stevanović, Vujačić (od 78. Saničanin), Natho (od 68. Marković), Menig, Rikardo, Zdjelar, Miljković (od 68. Živković), Terzić (od 59. Jović), Jojić, Urošević, Miletić.

U derbiju 30. kola Super lige Srbije Čukarički i Partizan su odigrali nerešeno, u vrlo uzbidljivom susretu mreže su ostale mirne, a šansi je bilo na obe strane. Gosti iz Humske su dominirali u prvom poluvremenu, kad je odbrana Brđana izdržala sve nalete, u nastavku su i domaći propustili svoje prilike, Endijae je pogodio prečku, Lukiću je udarac odbranio Stevanović - 0:0.

Prvi je zapretio Partizan u trećem minutu, Menig je primio loptu u šesnaestercu Čukaričkog, šutirao je iz okreta sa 15 metara, ali je bio neprecizan. Samo dva minuta kasnije Čolović je pogrešio, sevnula je kontra crno-belih, Rikardo se oslobodio čuvara i sa pet metara promašio zicer, i on je šutirao pored gola Mićovića.

U šestom minutu još jedan dobar napad Partizana, završen je šutem Uroševića sa ivice šesnaesterca, lopta je otišla pored gola Čukaričkog. U 18. minutu, posle odličnog pasa Natha, usamljeni Jojić nije šutirao iz prve sa 15 metara, to je bilo sasvim dovoljno da ga Roganović izblokira, inače bi Mićović bio na mukama.

Sjajnu priliku Partizan je imao u 30. minutu, Natho je pored statične odbrane Čukaričkog izveo slobodan udarac, dodao loptu do usamljenog Meniga, Holanđanin je šutirao iskosa sa desne strane, Mićović je već bio savladan, ali je loptu na metar od gola zaustavio požrtvovani Endijae.

Tek na startu drugog poluvremena Brđani su imali prvu priliku, ali onu iz kategorije kolosalnih. Čolović je odlično dodao loptu do Endijaea, ovaj je odmah prosledio Lukiću, koji je šutirao sa desetak metara, ali je Miletić u poslednji čas izblokirao taj udarac i spasao je svoj tim. Nastavili su belo-crni sa otvorenom igrom, a u 56. minutu imali su još jednu dobru priliku, Endijae je šutirao iz okreta sa 17 metara, pogodio je prečku.

U 65. minutu dobra prilika za Partizan, posle centaršuta Meniga Rikardo je glavom šutirao, lopta je otišla zamalo preko prečke gola domaćih. U 76. minutu Brđani su imali nešto više prostora, sevnula je kontra, Lukić je dodao loptu do Rakonjca, koji je sa 18 metara šutirao, ali pravo u nekadašnjeg golmana Čukaričkog Stevanovića.

Dugo se čekalo na novu priliku, a imao je Rikardo u 85. minutu posle ubacivanja sa desne strane, ponovo je glavom tukao, ponovo preko gola Mićovića. Dva minuta kasnije fantastična šansa za crno-bele, Rikardo je dobio dosta prostora, šutirao je sa 18 metara, ali je maestralnom intervencijom talentovani Mićović spasao svoj tim.

U trećem minutu nadoknade još jedan pokušaj Rikarda, ponovo je glavom ciljao najbolji golgeter Super lige, ali je Mićović još jednom bio sjajan. Isticao je i sedmi minut nadoknade, poslednju priliku na meču imao je Menig, ali je u padu nogom šutirao pored gola Mićovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar