VESTI FK Čukarički

Remi Čukaričkog i Urala u poslednjoj proveri Brđana na Kipru-AsmirKajević,IbrahimaNdiaye-

Remi Čukaričkog i Urala u poslednjoj proveri Brđana na Kipru

Čukarički – Ural 1:1 (1:1)

Strelci: 0:1 – Jegorčev u 25, 1:1 – Endijae u 41. minutu. Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 50.

ČUKARIČKI: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Veličković, Docić (od 33. Zorić), Kovač, Vidosavljević, Birmančević, Kajević, Edinaje (od 46. Tedić).

URAL: Baklov, Viluš, Bicfalvi, Kulakov, Dimitrov, Kuharčik, Poljakov, Zolotov, Jegorčev, Fidler, Pogrebnjak. Igrali su još: Panjukov, Bavin, Harojan, Nasimov.

Čukarički je remizirao u poslednjoj proveri na Kipru, protiv Urala. Ruski tim je došao u vođstvo posle loše intervencije odbrane Brđana, kad se najbolje snašao Jegorčev u 25. minutu, a ispostavilo se da je konačan rezultat postavio Endijae, na asistenciju Kajevića, u 41. minutu – 1:1.

Rusi su ušli agresivnije u meč, ali je Čukarički brzo uspostavio ravnotežu. Imali su Brđani i prvu ozbiljniju priliku na susretu, u 11. minutu posle napada po desnoj strani Vidosavljević je centrirao, a Birmančević glavom šutirao, ali pravo u golmana Baklova. Samo minut kasnije uzvratio je Ural, Jegorčev je natrčao na odbijenu loptu, srećom bio je neprecizan iz izgledne pozicije.

Dobar napad Čukarički je imao u 15. minutu, Kovač je sjajno prošao po desnoj strani i centrirao ka Kajeviću, koji je nešto lošije primio loptu, dovoljno da Baklov reaguje i otkloni opasnost. Situacija iz 21. minuta kao da je nagovestila šta će se dogoditi koji minut kasnije. Posle odlično izvedenog kornera sa desne strane, Jegorčev je fantastično skočio i šutirao glavom, ali je Petrović neverovatnom intervencijom sprečio vođstvo Urala.

Ali, četiri minuta kasnije Petroviću nije bilo spasa. Ponovo je Ural izveo korner sa desne strane, odbrana Čukaričkog je loše reagovala, lopta se odbila do Jegorčeva, koji je bio vrlo precizan sa 13 metara – 0:1. Iznudio je agilni Birmančević slobodan udarac sa 25 metara, potom ga i izveo, ali je šutirao visoko preko gola. Prethodno je zbog povrede sa terena izašao kapiten Docić, a Veselinović je umesto njega na teren poslao Zorića.

Odličnu akciju za izjednačenje izveli su Brđani u 41. minutu. Šapić je prelepo dodao loptu do Vidosavljevića, ovaj je kratko prosledio do Kajevića. Vezista Čukaričkog je prelepo pronašao pukotinu u odbrani Urala, uposlio je Endijaea, koji je preciznim udarcem savladao Baklova. U poslednjim trenucima umalo da belo-crni dođu do preokreta, ponovo je Kajević ubacio loptu ka Endijaeu, ali je ovaj iz teške situacije nešto slabije zahvatio loptu glavom.

Prvu priliku u nastavku imao je Čukarički, u 58. minutu Kovač je izveo slobodan udarac sa 23 metra, ali je pogodio živi zid i otišla u korner. Posle ubacivanja iz ugla Vidosavljevića, Puškarić je zahvatio loptu glavom, a sa dva metra je takođe glavom pokušao Ćirković, ali je visoki golman Urala Baklov uspeo da odbrani.

U jeku inicijative inicijative Čukaričkog usledila je odlična kontra Urala u 72. minutu, koju je prekršajem na ivici šesnaesterca prekinuo Šapić, koji je faulirao Panjukova. Sudija je najpre pokazao na jedanaesterac, ali je brzo ispravio grešku, pa su Rusi dobili slobodan udarac. Izveo ga je odlično Bicfalvi, ali je Petrović maestralno intervenisao, a potom je odbrana Čukaričkog otklonila opasnost.

Pokušao je Vidosavljević koji minut kasnije, iskosa sa desne strane, šutirao je sa ivice šesnaesterca, lopta je otišla metar od gola Urala. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja. Ekspedicija Čukaričkog će se u Beograd vratiti u četvrtak ujutro, letom iz Larnake. Prvi meč u prolećnom delu sezone igraće protiv Crvene zvezde na Banovom brdu.

Komentari (0)

Napiši Komentar