VESTI FK Čukarički

Puškarić: Očekujem još bolji nastavak sezone-DarkoPuškarić-

Puškarić: Očekujem još bolji nastavak sezone

 

Fudbaler Čukaričkog Darko Puškarić kaže da očekuje još bolju igru i rezultate svoje ekipe u nastavku sezone, da sigurno neće odustati od borbe za Evropu, kao i da je zadovljan brojem osvojenih bodova u jesenjem delu. 

"Uzeli smo dosta bodova, možemo da budemo zadovoljni. U odnosu na prethodnu sezonu sad imamo skoro duplo više bodova, ali ne treba se osvrtati na ono što je bilo već gledamo unapred. Gledamo na svaku sledeću utakmicu, a u dosadašnjem toku prvenstva smo igrali sve bolje i bolje iz meča u meč", rekao je iskusni štoper. 

Čukarički je posle 22. kola peti na tabeli sa 38 bodoba, dva manje od trećeplasiranog Spartaka. 

Na pitanje koliko je relano izboriti plasman za evropsko takmičenje Puškarić je ocenio da je nezahvalno prognozirati, ali da svakako nije lako izboriti se za taj cilj. "Koliko je teško jasno je iz činjenice da se čak pet klubova bori za dva mesta i sigurno je da nećemo odustati ni u jednom momentu. Mislim da ćemo biti još bolji u nasatvku sezone. Imaćemo dobre pripreme, odličnu ekipu i stručni štab i dobre su nam šanse". 

Čukarički je u dosadašnjem toku prvenstva primio 18 golova po čemu je sa Partizanom druga najbolja ekipa Superlige odnosno manje golova je dobila samo prvoplasirana Crvena zvezda. 

Upitan da li je kao igrač odbrane posebno zadovoljan zbog tog rezultata Puškarić je istakao da je broj primljenih golova zasluga cele ekipe od napadača do golmana, jer je odbrana sastavni deo igre. "Možda smo mogli i manje golova da primimo. Imali smo dosta pehova sa povredama, pa i sa formom, ali verujem da ćemo još bolje završiti sezonu od trenutnog plasmana". 

Kao utakmice na kojima je Čukarički kiksnuo u jesenjme delu Puškarić vidi meč u prvom krugu odnosno poraz od Zemuna. "To bi izdvojio kao veliki kiks iako smo imali probleme nevezano za loš rezultat. Po igri smo zaslužili pobedu protiv Radnika kući, a tu su i utakmice na Brdu protiv Radničkog i Javora". 

Sigurni štoper postigao je dva gola u našem dresu koji je obukao ovog leta. Prvi pogodak upisan mu je u utakmici drugog kola protiv Napretka i protiv Radnika u devetom kolu. Ostvario je i četiri asistenicije, a odigrao 21 utakmicu odnosno 1.890 minuta. Minut više na terenu od njega ima samo kapiten Nikola Drinčić koji je igrao na svakoj utakmici, a isto odnosno 1.890 minuta igrao je i Miroslav Bogosavac. Još sedam fudbalera Čukaričkog ima četvorocifrenu minutažu u prvom delu prvenstva. 

Puškarić je za kraj razgovora rekao da mu prija pauza i da je od početka koristi za odmor sa porodicom, ali da se vraća laganim treninzima već za nekoliko dana. 

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović zakazao je okupljanje ekipe za 9. januar 2018. 

Komentari (0)

Napiši Komentar