VESTI FK Čukarički

Prvi poraz Čukaričkog u Super ligi, TSC osvojio tri boda u Senti--

Prvi poraz Čukaričkog u Super ligi, TSC osvojio tri boda u Senti

TSC – Čukarički 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Milićević u 54. minutu. Gradski stadion u Senti. Gledalaca: 1.200. Sudija: Miloš Minaković. Pomoćnici: Dejan Potočan i Goran Beljin. Žuti kartoni: Skopljak (TSC), Kajević, Kamenović (Čukarički).

TSC: Filipović, Skopljak, Tomanović, Tumbasević, Milićević (od 86. Šinković), Silađi, Ponjević, Antonić, Arsenijević (od 67. Rovčanin), Balaž, Lukić (od 67. Duronjić).

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Šapić, Puškarić (od 43. Kamenović), Bogosavac, Docić, Kovač, Ovusu (od 53. Luković), Birmančević (od 64. Đorđević), Kajević, Tedić.

Čukarički je poražen po prvi put u Super ligi ove sezone, na prvom gostovanju, u Senti je bolja bila ekipa TSC-a, koja je slavila minimalni trijumf – 1:0. Presudio je pogodak Dejana Milićevića iz 54. minuta, posle odličnog centaršuta Arsenijevića.

Prvi su zapretili domaći, u 12. minutu je Silađi šutirao pored gola. Usledio je bolji period igre Čukaričkog, u kojem su Brđani imali i dve prilike. Najpre u 14. minutu, Ovusu je u protivničkom šesnaestercu predriblao trojicu igrača, potom i šutirao, ali mu je Filipović taj udarac ukrotio. Zatim, u nastavku akcije i pokušaj Tedića, ali je napadač belo-crnih šutirao pored gola TSC-a.

Uzvratio je brzo tim iz Bačke Topole, odličnu priliku u 21. minutu imao je Silađi, ali je Belić još bolje intervenisao posle njegovog šuta sa 15 metara, lopta se potom odbila do Milićevića, koji nije bio precizan iz izgledne pozicije. Sjajnu priliku domaći su imali i osam minuta kasnije, Silađi je ciljao i pogodio prečku, gotovo sa ivice šesnaesterca.

Do kraja poluvremena Čukarički je imao još jednu priliku, posle odličnog prodora i centaršuta Birmančevića sa desne strane Kajević je glavom zahvatio loptu, ali nije bio precizan, mogao je mnogo bolje. U 42. minutu belo-crni su ostali bez najiskusnijeg igrača, Puškarić se povredio, zamenio ga je Kamenović.

Gosti su nastavili napad dok je štoper Čukaričkog bio na zemlji, a Lukić je promašio zicer, sa pet metara. U nastavku meča prve dve šanse imali su Beograđani, najpre je Kovač oprobao udarac sa 18 metara, Filipović je uspeo da odbrani. U 51. minutu solo akcija Birmančevića, dugo je vukao loptu, potom i odlično šutirao sa 17 metara, ali je Filipović još jednom bio maestralan.

TSC je te promašaje brzo kaznio, već u 54. minutu sevnula je kontra, koju je efektnim pogotkom završio Milićević – 1:0. Prethodno je zbog povrede teren napustio i Ovusu, kojeg je zamenio Luković. U 56. minutu je udarac oprobao i Tedić, šutirao je iz okreta sa 17 metara, ali je bio za malo neprecizan.

U 65. minutu jedanaesterac za TSC, posle igranja rukom Kamenovića sudija Milanović je pokazao na belu tačku. Sjajni Belić je „pročitao“ Lukića i skinuo mu udarac sa 11 metara, te je na taj način ostavio svoj tim u igri. Ipak, do kraja meča nije bilo mnogo šansi, domaći su zatvorili sve prilaze golu, te je viđena samo jedna prilika Lukovića, koji je šutirao preko gola Filipovića. Imao je u nadoknadi vremena šansu i Tedić, dobro je šutirao, ali je Filipović još jednom bio siguran.

Komentari (0)

Napiši Komentar