VESTI FK Čukarički

Prozivka i prvi trening pred novu sezonu 2017/18 - početak priprema-NikolaPetrić,SavaRadić,ĐorđeCrnomarković,MarkoDocić,NikolaDrinčić,PetarBojić,SašaJovanović,AsmirKajević,BorisKopitović,NemanjaMilojević,PetarJovanović,ĐorđeĐurić,MilutinVidosavljević,ĐorđeBašanović-

Prozivka i prvi trening pred novu sezonu 2017/18 - početak priprema

Prozivku fudbalera Čukaričkog, kojom su zvanično počele pripreme za novu sezonu 2017/18, izvršio je danas u klubu na Banovom brdu pomoćni trener Pavle Delibašić, jer je šef stručnog štaba Nenad Lalatović sa mladom reprezentacijom čiji je selektor u Poljskoj na evropskom prvenstvu . 

Na prvom treningu u Košutnjaku bilo je 27 igrača, a zbog reprezentativnih obaveza i uz dozvolu kluba prvog dana nije došlo osam fudbalera. 

"Šef nije tu, ali mi kao klub i tim imamo plan i program po kom ćemo raditi do kraja meseca. Lalatović je ostavio uputstva i neće biti problema. Ekipu će sa mnom trenirati i koordinator trenera Čukaričkog Mihajlo Jurasović, trener golmana Milan Ševo i koordinator trenera golamana Oliver Kovačević uz potpredsednika Nenada Mirosavljevića. Radićemo po sistemu dva - dva- jedan odnosno dva dana zaredom po dva treninga, pa jednog jedan, a sve kod nas na stadionu Čukaričkog i trčanje u Košutnjaku", rekao je Delibašić novinarima. 

On je dodao da će tokom pripremnog dela u junu biti odigrane tri prijateljske utakmice 21. i 28. protiv ruskih drugoligaša i 24. protiv Bačke, a sve na terenima Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. 

Sportski direktor Vladim Matijašević je izrazio nadu da će ekipa biti pojačana sa još tri igrača pored novih Đorđa Crnomarkovića i Nikole Drinčića. "Stručni štab je pojačan za Olivera Kovačevića, koji će raditi sa svim kategorijama golmana od prvog tima do omladinske škole i za Mihajla Jurasovića koji će na neki način nadzirati rad svih trenera u klubu, a sa Delibašićem i Mirosavljevićem će do kraja meseca voditi treninge prvotimaca. Što se tiče odlazaka igrača sigurno da će ih biti i videće se po spisku za pripreme na koje ćemo voditi 22 fudbalera plus golmani i nekoliko njih iz mlađih selekcija. Danas su na prozivci Milutin Vidosavljević (2001) i Dimitrije Kamenović (2000) po preporuci trenera mlađih selekcija i verovatno će ići i na pripreme da osete rad u prvom timu. Darko Zorić nije ovde jer je operisao prepone i oporavak je oko dve sedmice", naveo je Matijašević i dodao da je kapitenu Igoru Matiću istekao ugovor, a da će njegov status biti definisan kad se vrati sa odmora. 

Upitan koje su ambicije Čukaričkog u narednoj sezoni, Matijašević je rekao da je to povratak u prve četiri ekipe i da je to relano uz dva, tri pojačanja. "I sa ovim igračima koji su bili do sad videlo se u prolećnom delu da smo faktički bili među te četiri. Hoćemo da vratimo lepu igru, a prodajom Mašovića smo napravili budžet za to. Što se tiče novih prodaja za sad nema konkretnih ponuda, najviše se raspituju za Ožegovića, ali i za neke druge". 

Na prozivci su bili: 

Nikola Petrić, Filip Pajović, Saša Jovanović, Nemanja Obradović, Dragoljub Srnić, Marko Docić, Đorđe Đurić, Boris Kopitović, Đorđe Crnomarković, Petar Bojić, Obeng Regan, Nikola Drinčić, Petar Jovanović, Asmir Kajević, Đorđe Bašanović, Staniša Mandić, Sava Radić, Nemanja Milojević, Marko Šarić, Stefan Šapić, Ivan Jovanović, Predrag Jovanović, Luka Zorić, Đorđe Petrović, Mihajlo Karadžić, Milutin Vidosavljević i Dimitrije Kamenović. 

Zbog reprezentativnih obaveza nisu došli: Ognjen Ožegović, Miroslav Bogosavac, Nemanja Radonjić i Dušan Lagator, a opravdano odsutni su i Igor Matić, Aleksandar Jevtić, Zehrudin Mehmedović i Darko Zorić. 

Ekipa Čukaričkog treniraće u Beogradu do 1. jula kada putuje na dvonedeljne pripreme u Sloveniju, a nova sezona počinje 22. jula.

Komentari (0)

Napiši Komentar